Alexandr Dughin și portretul fiicii sale, Daria ucisă de teroriști ucraineni/ Foto: RIA Novosti
Din punct de vedere ideologic și politic, liderul Statelor Unite, Donald Trump, este mai aproape de președintele rus Vladimir Putin decât de aliații occidentali ai Washingtonului, a declarat filosoful, politologul și sociologul Aleksandr Dughin, citat de Smotrim.ru.
Potrivit spuselor sale, liderii ruși și americani trebuie să ajungă la un acord cu privire la structura generală a lumii globale.
„El [Donald Trump] se pronunță în favoarea valorilor tradiționale. El se pronunță pentru patriotismul națiunii, iar eu definesc acest lucru drept ordine mondială a unor mari puteri. Putin și Trump coincid în acceptarea acestui model în locul globalismului liberal”, a declarat Dughin pentru CNN.
El a menționat că rezolvarea conflictului din Ucraina constituie o temă fundamentală pentru Rusia, dar este mai puțin importantă pentru Trump. Dughin a subliniat că nu vede o soluție rapidă la problema semnării unui acord de pace.
În ianuarie, când a început al doilea mandat prezidențial al lui Trump, Dughin a spus că Statele Unite nu vor reveni la vechile valori. În opinia sa, reformele lui Trump (în primul rând vor afecta politica și societatea) vor fi susținute de cel puțin jumătate din populația țării, care va apăra aceste idei.
Prohor TEBIN,doctor în științe politice, director al Centrului de Cercetări Militare și Economice din cadrul…
În a 114-a zi a călătoriei sale din America de Sud în Australia la bordul…
La complexul accelerator NICA, de la Dubna (Regiunea Moscova), din cadrul Institutului Unificat de Cercetări…
Pușkov: USAID a plătit publicației Time 4 milioane de dolari pentru a-l declara Omul Anului…
Americanii staționați la bază militară Wiesbaden, din Germania, au coordonat aproape toate atacurile lansate de…
La Clubul Rus de pe lângă Ambasada Rusiei din București a avut loc, în cadrul…
This website uses cookies.
View Comments
Tocmai această apropiere a celor doi președinți a întunecat mințile liderilor europeni. Acum ei sunt ostili nu doar președintelui Putin ci și președintelui Trump. UE caută colaborări strânse cu Marea Britanie și Canada. Chiar și Turcia a fost vizată, doar că Erdogan a refuzat să participe la întâlnirea liderilor UE de la Bruxelles pentru că ,,Europa nu are nimic clar în cap." Președinții Putin și Trump sunt naționaliști, patrioți, dornici să păstreze valorile morale în țările lor. Au viziuni total diferite față de globaliștii săriți de pe fix.