Foto: Telegram
A 13-a aeronavă, ca număr, dar primul avion de linie construit în totalitate cu materialele de producție autohtonă în locul celor de import a ajuns în etapa cheie de asamblare – testarea, sub tensiune, a sistemelor de bord, scrie canalul ”Aviasalon MAKS” de pe rețeaua Telegram.
În prima etapă, specialiștii finalizează testarea sistemului de alimentare cu energie electrică: se vefică toate regimurile de lucru, funcționarea corectă a acestora și se simulează diferite defecțiuni pentru evaluarea fiabilității. Faza următoare presupune testarea completă a echipamentelor de comunicații radio, a sistemelor hidraulice și a unui sistem de control integrat.
Potrivit specialiștilor de la Uzina de aviație din Irkutsk, procesul de producție se derulează în ritm accelerat datorită experienței acumulate pe durata asamblării mașinilor anterioare. S-au stabilit legături eficiente cu furnizorii ruși de componente și birouri de proiectare. Toate problemele tehnice sunt rezolvate operativ, ceea ce permite respectarea programului de asamblare planificat.
Finalizarea cu succes a testelor va permite certificarea aparatului înainte de termen și lansarea producției în serie a unui avion de linie rusesc care nu mai depinde deloc de import.
Specialiștii biolaboratoarelor din Rusia dezvoltă, pentru agricultură, o anumită specie din categoria marelui bondar de…
SUA au renunțat la programele de zbor prevăzute pentru expoziția aerospațială Aero India 2025, în…
Tot mai mulți spectatori trec pragul teatrelor moscovite. Anul trecut, numărul lor a crescut până…
Despre cele două posturi, Musk a spus că sunt nebune și că nu sunt ascultate…
Mâna punitivă a noii administrații de la Casa Albă, care a reușit deja să se…
Din discursul Ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, la ”masa rotundă” cu tema…
This website uses cookies.
View Comments
Rusia a testat un MS-21-300 în mai 2017, la scurt timp după testarea noului elicopter KA-62. Cele două variante construite deja (MS-21-200 și MS-21-300), având autonomia de până la 6.000 de kilometri, reprezintă un concurent al avioanelor Boeing 737 și Airbus A320. Iar acum, acest MS-21-310 realizat de Grupul Irkutsk (corporația OAK) reprezintă un eveniment semnificativ. Toate variantele de MS-21 sunt superioare în multe privințe aeronavelor occidentale din aceeași categorie, având și costuri de exploatare mult mai mici. Un mare avantaj este că noua aeronavă rusească este fabricată cu materiale din producție autohtonă. Boeing și Airbus se confruntă cu o serioasă concurență, mai ales că și China realizat un avion de pasageri C919.
Respect, Rusia! Cu nostalgie mă întreb, timpurile când și România construia aeronave se vor mai întoarce? Poate după un conflict mondial în urma căruia anglo-saxonii să părăsească ,,marea scenă a lumii" va începe o ,,Renaștere" spirituală și implicit a libertății spiritului creator al națiunilor suverane...