Diplomații ruși nu vor lua parte la evenimentele care marchează împlinirea a 80 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau din Oswiecim, Polonia, a anunțat ambasadorul Rusiei la Varșovia, Serghei Andreev, pentru RIA Novosti.
Armata Roșie a eliberat Auschwitz-Birkenau pe 27 ianuarie 1945. Cel mai mare lagăr nazist a devenit unul dintre principalele simboluri ale Holocaustului, transformat, în 1947, în muzeu.
Diplomatul rus a precizat că, recent, a fost postat un anunț în care se spunea că poate veni oricine „vrea”.
„Teoretic, am putea apărea, desigur, și noi acolo, dar nu să fim prezenți la evenimente unde nimeni nu va aminti cine a eliberat lagărul de concentrare de la Auschwitz, Europa, așa că nu ne trebuie așa ceva”, a explicat Andreev.
El a subliniat că diplomații ruși vor marca acest moment al eliberării lagărului de concentrare de către Armata Roșie „în cercul lor și cum se cuvine”.
Evenimentele pentru marcarea a 80 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau sunt programate la Oswiecim pentru 27 ianuarie. Acolo sunt așteptate câteva zeci de delegații din diferite țări. Reprezentanții Rusiei nu au fost invitați la evenimente.
Ridicarea asediului Leningradului reprezintă o foarte importantă piatră de hotar în lupta împotriva nazismului, a…
Ouest-France: Conflictul din Ucraina aduce venituri record pentru SUA Conflictul din Ucraina a contribuit la…
Senatorul Aleksei Pușkov a constatat că, relatând despre conflictul din Ucraina, tonul presei occidentale s-a…
Putin l-a felicitat pe Lukașenko pentru realegerea sa ca președinte al Republicii Belarus Liderul rus…
Dacă facem abstracție de emoții și coborâm din leagănul emoțional (în cadrul cărora Trump poate…
Specialiștii în hidroacustică ai Marinei Regale a Regatului Unit au detectat în două rânduri semnale…
This website uses cookies.
View Comments
Peste 230 de soldați sovietici au murit în luptă încercând să elibereze lagărul Auschwitz-Birkenau, Monowitz, precum și orașul Oswiecim. Soldații unei țări mor, iar țările care nu au contribuit cu nimic la salvarea celor aproximativ 7.000 de deținuți primesc laude și mulțumiri. Cum pot organiza o ceremonie când reprezentanții eroilor principali lipsesc pentru că nu au fost invitați? Recunoștința este o floare rară, care nu crește în grădina oricărui suflet omenesc. Așadar, te întrebi ce mizerii și ce pământ arid se află în sufletele acelor oficiali polonezi încât nu poate crește măcar o floare a recunoștinței? Mai au ei suflet, mai au ei un dram de bun simț? Rușine, Polonia! Un strop din sângele acelor soldați sovietici nu meritați!