În cadrul ”parteneriatului de 100 de ani”, Marea Britanie intenționează să desfășoare baze militare în Ucraina. În opinia experților, așa vrea Londra „să marcheze părți din regiune importante din punct de vedere strategic și geopolitic”, relatează Vzgliad.
Expertul militar Vadim Koziulin nu exclude posibilitatea ca britanicii să fie interesați de Odessa și Nikolaev: „Marea Britanie este o putere maritimă. Iar portul Odessa este, pentru ea, de mare valoare, la fel ca Ociakov, unde militarii ar putea produce și testa cele mai noi arme navale”.
„Marea Britanie este cunoscută pentru că folosește orice baze în primul rând pentru operațiuni de sabotaj. În cazul de față, Ucraina este folosită de Marea Britanie ca instrument proxy ieftin și ușor de controlat, care va ținti asupra armatei noastre, a flotei și obiectivelor civile”, a venit în completare expertul Aleksei Anpilogov.
În acest context, Koziulin a subliniat că pentru neutralizarea acestei amenințări se și duce operațiunea specială. Sfârșitul conflictului trebuie să conducă, printre altele, la faptul că acordul privind „parteneriatul de 100 de ani” își va pierde pur și simplu forța. Deocamdată, acest acord între Marea Britanie și Ucraina demonstrează că Londra este pusă pe confruntare cu Moscova.
Barron, fiul președintelui ales al SUA, Donald Trump, a declarat pe contul său de Instagram…
Anul acesta se împlinesc 82 de ani de la spargerea blocadei Leningradului, unul dintre cele…
Acțiunile Kievului, care a stopat tranzitul gazelor rusești către UE, dar și acțiunile SUA, care…
Zaharova: Orice pretenție asupra Mării Azov va fi aspru reprimată După reunificarea cu Rusia a…
Politicianul german Sahra Wagenknecht, care conduce partidul „Uniunea Sahra Wagenknecht - Pentru Rațiune și Dreptate”…
Oleg BARABANOV Pentru ca agenda non-occidentală să-și găsească în mod real reflectarea în activitatea G20,…
This website uses cookies.
View Comments
Acordul de parteneriat pe 100 de ani semnat în 16 ianuarie la Kiev de Zelenski și Starmer e ca o frecție la un picior de lemn! Cei doi și-au făcut planuri de cooperare în domeniul militar, economic, energetic, științific și cultural pe următorii 100 de ani. Serios? Dar cine le-a garantat că Ucraina va mai exista în următoarele luni, nu peste 100 de ani, sau care va fi situația Marii Britanii în viitorul apropiat, dacă este atât de pornită împotriva Rusiei? Starmer a declarat reporterilor că semnarea acestui acord ,,reflectă afecțiunea uriașă care există între cele două națiuni." Nici Zelenski nu s-a lăsat mai prejos în declarații, afirmând că ,,Astăzi este o zi cu adevărat istorică, relația noastră este mai strânsă ca niciodată." Aproape că-mi dau lacrimile citind declarația siropoasă a lui Starmer. Nu e vorba de nici o afecțiune pentru Ucraina, ci despre un mare interes în zona Mărilor Baltice, Neagră și Azov, dar și despre marea ură pe care o au britanicii față de ruși (și asta nu doar de acum). Guvernul britanic va furniza Ucrainei un nou sistem mobil de apărare aeriană și va oferi un sprijin financiar de 40 de milioane de lire sterline (47,5 milioane de euro) pentru redresarea economică a țării. Marea Britanie este unul dintre cei mai mari susținători militari ai Ucrainei, cu miliarde de lire sterline trimise lui Zelenski. Britanicii au antrenat peste 50.000 de militari ucraineni în Marea Britanie. Dacă i-a antrenat precum au făcut francezii cu brigada ,,Anna Kievskaia", atunci e bine. Și miniștrii italian și german ai Apărării au vizitat Kievul în această săptămână. E mare aglomerație la Kiev acum cu revenirea lui Trump la Casa Albă. Desfășurarea de forțe militare în Ucraina este o propunere înaintată inițial de Macron, dar se pare că britanicii sunt mult mai grăbiți. Numai să fie atenți, că e posibil ca Rusia să le pună o frână și se trezesc cu nasul în pământ. Dar asta după ce Vladimir Putin îi va lovi peste cap pe cei doi papagali ,,afectuoși" (Zelenski și Starmer) cu mapele în care se află acordurile de parteneriat, care au termenul de valabilitate sub un an.