În 2023, companiile americane rămase în Rusia au plătit impozite de aproape 1,2 miliarde de dolari
13/01Elon Musk: Premierul Marii Britanii a vrut să submineze alegerile din SUA!
13/01Militari ruși: Armata Ucrainei a încercat un atac asupra Turkish Stream
Sâmbătă, 11 ianuarie, Ucraina a încercat un atac cu drone asupra stației de compresoare din Ținutul Krasnodar, care asigură pomparea de gaz prin Turkish Stream. Toate cele nouă drone folosite în această operațiune au fost doborâte, nu s-au înregistrat victime sau pagube, a anunțat ministerul rus al Apărării, citat de Interfax.
„Cu scopul de a opri livrarea de gaze în țări europene, regimul de la Kiev a încercat, pe 11 ianuarie 2025, un atac cu nouă aparate de zbor fără pilot asupra infrastructurii stației de compresoare ”Russkaia”, situată în localitatea Gai-Kodzor (Ținutul Krasnodar), care asigură pomparea de gaze prin conducta Turkish Stream”, a precizat ministerul.
În timpul manevrelor de respingere a raidului de către unitățile de apărare aeriană, toate UAV-urile au fost doborâte, a adăugat instituția.
„Nu au existat victime în rândul personalului de întreținere al stației de compresoare și nu există distrugeri. Doar daune minore provocate de fragmentele unei drone căzute pe clădirea și echipamentele stației de măsurare a gazelor de pe teritoriul stației de compresoare ”Russkaia””, a menționat ministerul apărării.
S-a subliniat că stația de compresoare ”Russkaia” execută furnizarea de gaz în Turkish Stream în regim normal, nefiind permise întreruperi operaționale.
„Echipele de intervenție în cazuri de urgență ale companiei Gazprom au eliminat rapid consecințele căderii fragmentelor și au repus în funcțiune instalațiile”, a adăugat departamentul militar.
1 Comment
Guvernului iresponsabil de la Kiev nu i-a mai rămas decât aceste acte de sabotaj, pentru că în mod cinstit nu mai este capabil să lupte pe front. De data asta s-ar putea să-l enerveze și pe Erdogan pentru că Turkish Stream reprezintă două conducte de gaz construite pe fundul Mării Negre și pentru care au semnat un acord, în 2016, Rusia și Turcia. Partea de uscat a conductelor aparține unei companii turcești, iar partea submarină unei firme rusești. În cadrul acestui acord semnat, Turcia primește o reducere de preț la gaz rusesc. În 2016, acest proiect a fost considerat rival al conductelor South Stream și Nabucco (care au fost abandonate). În afară de Turcia, de gazul care trece prin aceste conducte mai beneficiază unele țări din UE (printre care Ungaria și Serbia). Vor să distrugă și aceste conducte, așa cum au procedat cu Nord Stream și cred că SUA nu sunt străine de această acțiune.