Cum va evolua situația din economia rusă în 2025? Sunt patru scenarii
13/01Militari ruși: Armata Ucrainei a încercat un atac asupra Turkish Stream
13/01În 2023, companiile americane rămase în Rusia au plătit impozite de aproape 1,2 miliarde de dolari
După cum scrie revista Newsweek, în pofida sancțiunilor anti-ruse, Statele Unite au devenit astfel cel mai mare contribuabil din Federația Rusă dintre țările străine.
Pe primele trei locuri care au plătit Rusiei cel mai mare impozit pe profit în 2023 s-au situat:
- compania de tutun Philip Morris International (220 milioane USD),
- producătorul de băuturi PepsiCo (135 milioane USD),
- compania de dulciuri Mars (99 milioane USD).
Experții Școlii de Management din Yale, au stabilit că, în pofida sancțiunilor, 123 de mari companii americane continuă să-și desfășoare activitatea în Rusia. Fostul ambasador al SUA, Michael McFaul, a calificat drept ”absolut rușinoasă” decizia respectivelor firme și a subliniat că acest lucru demonstrează sprijinul pentru poziția Rusiei cu privire la operațiunea militară specială.
Newsweek mai notează că pe locul doi din clasamentul celor mai mari plătitori de impozit este Germania (693 de milioane de dolari), urmată, pe poziția a treia, de Austria (579 de milioane de dolari).
1 Comment
Toate companiile străine care-și desfășoară activitatea în Rusia fac ceea ce ar trebui să facă orice companie sau firmă care dorește să supraviețuiască și să nu dea faliment: fac afaceri cu țările unde au piață de desfacere. Cele care și-au retras afacerile din Rusia cred că regretă mișcarea greșită pe care au făcut-o. Michael McFaul vorbește ca să nu adoarmă. Habar n-are ce este o afacere și cum trebuie ținută măcar pe linia de plutire. Confundă capra cu varza. Să-l întrebe pe Trump despre afaceri și profituri. Companiile străine care au rămas în Rusia au plătit impozite, dar au câștigat și ele. Aici au găsit o piață de desfacere mare.