Hot News
Riabkov: SUA vor simți ”tremur și încremenire” pentru participarea la conflictul din Ucraina
01/12
Zaharova, despre singurul mod de rezolvare a disputei teritoriale cu Japonia
01/12

Dmitri Drobnițki: Reprezentantul special al lui Trump pentru Ucraina nu înțelege esența conflictului

Keith Kellogg/ Foto: Keystone Press Agency/Global Look Press

Americanistul Drobnițki: Oamenii din viitoarea administrație Trump nu înțeleg politica externă

Generalul Keith Kellogg, ales de Donald Trump drept reprezentant special pentru Ucraina, nu are experiență în politică externă și nu are o viziune conceptuală, a declarat pentru publicația Vzgliad, americanistul Dmitri Drobnițki. În opinia lui, ceea ce este deosebit de important este faptul că oamenii de echipa lui Trump nu recunosc cauza fundamentală a conflictului, dar nici faptul că, practic, el se duce între Occident și Rusia.

„Toți oamenii care vin împreună cu Trump au o aceeași problemă: conservatorii americani, în special cei care adoptau poziții destul de dure, care s-au transformat apoi în trampism, nu au, practic, nici un fel de experiență în politică externă. Nu există nici cunoaștere, nici viziune conceptuală. De toate astea s-a ocupat, o perioadă lungă de timp, Partidul Democrat”, a declarat americanistul Dmitri Drobnițki pentru ziarul Vzgliad.

El a adăugat că omul ales de Trump să-i fie emisar special pentru Ucraina, Keith Kellogg, este un pragmatic. Dar problema lui, ca și a tuturor oamenilor care, în administrația președintelui ales, se vor ocupa de politică externă, este că nu înțelege nimic din această politică. ”În ultimii treizeci de ani, conservatorii au fost, în general, îndepărați de politica externă”, spune analistul.

„Pe de o parte, Kellogg va face ceea ce îi va spune Trump. Pe de alta – el nu are înțelegerea, viziunea a ceea ce se întâmplă. Oamenii mai au încă de făcut multe descoperiri interesante. În special, vor trebui să ce confrunte cu faptul că, de fapt, conflictul se duce între Occident și Rusia, și nu între Ucraina și Rusia. Până acum nu a existat această conștientizare. Dacă va putea Kellog sau chiar Trump să facă această mutare, de acest lucru va depinde modul în care va decurge procesul de negocieri”, crede expertul.

În opinia lui Drobnițki, este necesară recunoașterea cauzei fundamentale a confictului, care constă în aceea că s-a dorit ca Ucraina să devină parte a Occidentului, îndreptată împotriva Rusiei. Acest lucru va simplifica negocierile, crede el.

Confirmând, anterior, numirea generalului Keith Kellogg ca reprezentant special pentru conflictul din Ucraina, Trump a subliniat cariera militară și în afaceri a acestuia. Între timp, CNN a anunțat că viitorul consilier al lui Trump, Mike Waltz, analizează câteva propuneri de rezolvare a conflictului din Ucraina, inclusiv inițiativa lui Keith Kellogg. Una dintre propunerile cheie vizează încetarea focului în primele etape ale negocierilor. Sursele notează că această inițiativă ar putea deveni parte a strategiei viitoarei administrații Trump.

Keith Kellogg i-a propus lui Trump un plan de rezolvare a conflictului în iunie. Potrivit Reuters, inițiativa presupune o încetare a focului pe linia contactului de luptă și începerea imediată a negocierilor. Potrivit lui Kellogg, SUA trebuie să prezinte condiții concomitent Rusiei și Ucrainei. Dacă Ucraina refuză negocierile, Statele Unite trebuie să oprească orice ajutor, iar dacă Rusia refuză, atunci, dimpotrivă, să sporească sprijinul pentru Kiev.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și nici nu știu dacă gen. Keith Kellogg mai are timp să învețe despre ceea ce înseamnă cu adevărat acest conflict și cine sunt, de fapt, cei care luptă împotriva Rusiei. Chiar dacă ignori faptul că are 80 de ani și că s-a retras din armată în 2003, te gândești că propunerile și deciziile trebuie luate cât mai urgent pentru că se observă o tot mai mare escaladare a conflictului. Cariera lui militară (a participat la războiul din Vietnam, la operațiunea ,,Furtună în deșert”, a condus Comandamentul Operațiunilor Speciale în Europa) se împletește cu cea
    în afaceri (e specializat în afaceri internaționale și management). Numai că astea nu au legătură cu politica externă. Planul detaliat propus de Kellogg și Fred Fleitz lui Trump în iunie 2024, pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, mi se pare mai mult un șantaj la adresa Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2987805