
Deputat european: Ce a dezvăluit apelul telefonic dat de Scholz lui Putin
18/11
Cehia a renunțat la gazul rusesc? Care este realitatea
18/11Deputatul Kartapolov: Permisiunea acordată Kievului de a lansa atacuri în adâncul Rusiei nu va schimba cursul operațiunii speciale

Deputatul Andrei Kartapolov/ Foto: RBC
Permisiunea acordată Kievului de a lansa cu arme occidentale atacuri în profunzimea teritoriului Rusiei nu va influența cursul operațiunii militare speciale, sistemele rusești de apărare aeriană fiind pe deplin capabile să acționeze eficient împotriva oricăror tipuri de muniții occidentale cu bătaie lungă, a declarat pentru RIA Novosti șeful Comisiei de Apărare a Dumei de Stat, Andrei Kartapolov.
Declarația vine după ce cotidianul The New York Times a anunțat, citând, sub acoperirea anonimatului, reprezentanți ai administrației americane, că președintele Joe Biden a autorizat pentru prima dată utilizarea rachetelor americane cu rază lungă de acțiune de către Ucraina pentru atacuri asupra teritoriului Rusiei. Potrivit surselor NYT, primele atacuri în adâncimea teritoriului Rusiei vor fi efectuate, după toate probabilitățile, cu ajutorul rachetelor ATACMS. Franța și Marea Britanie au permis, la rândul lor, Ucrainei să lanseze atacuri asupra teritoriului Rusiei folosind armele lor cu rază lungă de acțiune, susține cotidianul francez Le Figaro.
„Cursul operațiunii speciale nu va fi nicidecum schimbat, absolut deloc, așa cum trebuie să ne îndeplinim obiectivele, așa vom continua să le ducem la îndeplinire. Vom ține cont, firește, de acest factor, dar obiectivele trasate de comandantul nostru suprem, vor fi îndeplinite”, a spus Kartapolov.
Deputatul a precizaat că sistemele rusești de apărare aeriană pot acționa foarte eficient împotriva tuturor tipurilor de astfel de muniții.
„Trebuie să se înțeleagă bine ce fel de arme de distrugere cu rază lungă de acțiune sunt avute în vedere, acolo (în Occident, n.r.) ele se împart în rachete aer-sol, precum Storm Shadow, SCALP și altele. Cum lupți împotriva lor? Faci astfel încât avioanele să nu poată zbura. În ultimul timp, ne-am ocupat intens de această chestiune, lucrăm foarte strâns la infrastructura aerodromurilor și trebuie să continuăm această treabă. Dacă avionul nu decolează, racheta nu va zbura”, a subliniat el.
Potrivit parlamentarului, rachetele americane ATACMS sunt mai greu de urmărit, dar oricum se poate, de aceea trebuie identificate locurile unde sunt ele staționale și să lovim acolo pentru a aplica o înfrângere până la momentul lansării rachetelor.
„Desigur, există șansa ca ele să nimerească undeva. Subliniez, undeva, pentru că, de regulă, când declară că intenționează să atace obiective militare, ei lovesc orașe și alte localități pașnice. Iar acest lucru este un pericol serios. Iar președintele nostru, comandantul suprem al armaatei, a spus deja ce va însemna acest lucru pentru partenerii noștri occidentali. De aceea, așteptăm decizia și ordinul lui, pe care le vom îndeplini”, a adăugat politicianul rus.
1 Comment
Nu cred că Joe Biden a autorizat folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune de către Ucraina pentru atacuri împotriva Rusiei. Biden nu mai e în stare să găsească măcar WC-ul, îl căuta în pădurea amazoniană din Brazilia (sper că a găsit un copac potrivit). Cei care au autorizat sunt aceeași care conduc Casa Albă. Sunt acei globaliști care își simt posturile amenințate prin venirea lui Trump la putere și care se străduiesc să-l pună pe noul președinte într-o situație dificilă. Sunt capabili să provoace un război mondial, chiar nuclear, fără să le pese de consecințe. În fond, acesta nu va avea loc pe pământ american ci în Europa. Până la instaurarea lui Trump, în ianuarie, negocieri de pace nu vor exista. Este o grabă pentru escaladarea acestui conflict. Iar faptul că Ucraina are permisiunea să folosească rachetele ATACMS este doar o metaforă. Alegerea țintelor și manevrarea rachetelor se fac cu ajutorul sateliților occidentali și sub controlul Pentagonului. Ce rol are Zelenski? Doar acela de a ieși pe ecran ca să anunțe care ținte au fost atinse, eventual. Acest gest iresponsabil din partea Statelor Unite și al Occidentului ar avea consecințe devastatoare pentru că Rusia va răspunde în oglindă. Deciziei guvernului american s-au alăturat Marea Britanie și Franța. Dar nici Germania și Polonia nu cred că vor sta deoparte. Tânărul psihopat Alex Soros (fiul bătrânului psihopat George Soros) a declarat pe rețeaua X că această permisiune este ,,o veste grozavă!” Nu cred că pentru astfel de bolnavi psihici s-au inventat medicamente ca să fie tratați. Fiul lui Trump a reacționat la această declarație, dar tatăl lui deocamdată tace. Poate ar trebui să declare ceva, altfel lumea ajunge la concluzia că în urma convorbirii cu Biden el a fost informat de intenția folosirii rachetelor ATACMS pe teritoriul rusesc. Nu întotdeauna tăcerea e bună. Ucraina se laudă că în zilele următoare va efectua primele atacuri cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei. Dacă până acum SUA și Occidentul au purtat un război mai cu paravan contra Rusiei, acum îl vor purta pe față. Dar Rusia e pregătită și sper să acționeze pe măsură.