Hot News
Germania și Franța au refuzat să treacă de veto-ul Ungariei pentru a ajuta Ucraina
27/10
Animale totem, pe bancnota simbolică a BRICS
27/10

Putin: Rusia caută un răspuns la permisiunea ca armata Ucrainei să tragă cu arme NATO în adâncul teritoriului rus

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

Moscova trebuie să înțeleagă cum să reacționeze la permisiunea acordată Kievului de a folosi armele cu rază lungă de acțiune livrate de țările NATO pentru a lovi în profunzimea teritoriului Rusiei. Ministerul rus al Apărării lucrează la această chestiune și va oferi diferite variante de răspuns, i-a declarat președintele Vladimir Putin jurnalistului Pavel Zarubin, realizatorul programului de televiziune „Moscova. Kremlin. Putin”, scrie Smotrim.ru.

Rugat de jurnalist să comenteze dezbaterile tot mai intense din SUA și Europa legate de a permite Ucrainei să lanseze atacuri cu arme cu rază lungă de acțiune în adâncul teritoriului rus, Putin a amintit declarația sa anterioară, potrivit căreia folosirea de către Kiev a armelor occidentale de înaltă precizie pentru lansarea unor astfel de atacuri va însemna participarea directă a țărilor NATO în conflictul din Ucraina. Tot atunci, liderul rus a menționat că ucrainenii nu sunt în stare să utilizeze în mod independent armele occidentale de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune pentru a lovi în adâncimea Federației Rusie, deoarece acest lucru necesită ajutorul specialiștilor Alianței Nord-Atlantice.

„Firește, trebuie înțeles cum să reacționăm în mod corespunzător, când și unde concret. Deocamdată, este cam devreme să vorbim. Desigur, minsiterul nostru al Apărării analizează acest subiect și va propune diferite variante de răspuns”, a declarat președintele rus.

Putin a subliniat, de asemenea, că și acum utilizarea de către Kiev a armelor occidentale cu rază lungă de acțiune se efectuează de către Alianța militară. ”Toate astea se fac cu mâinile ofițerilor NATO”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă nu au urechile înfundate, liderii occidentali ar fi trebuit să audă avertismentele date de președintele Putin, privind un posibil acord pentru ca Ucraina să atace în profunzimea teritoriului Rusiei cu arme occidentale. Vladimir Putin a spus într-un interviu difuzat pe Telegram: ,,Nu mi-au spus nimic despre asta, sper că au auzit, pentru că, desigur, va trebui să luăm și noi niște decizii.” Vrea NATO un război cu Rusia? Să se mai gândească…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2963198