Hot News
Animale totem, pe bancnota simbolică a BRICS
27/10
Principalul „agent” al Rusiei în UE este mult subapreciat
27/10

Politico: ”Sancțiunile americane nu au vizat prăbușirea economiei Rusiei…”

Sediul Congresului SUA de pe Capitol Hill din Washington/ Foto: life.ru/ topwar.ru

Publicația americană Politico susține, făcând referire la un înalt oficial din administrația americană care a dorit să rămână anonim, că numeroasele sancțiuni adoptate de Washington împotriva Rusiei nu au drept scop prăbușirea economiei ruse, relatează Voennoe obozrenie.

Potrivit respectivului oficial american, singurul obiectiv al acestor restricții impuse Rusiei s-ar limita, chipurile, la încercarea de a împiedica Moscova să cumpere armament și echipamente militare pentru a le folosi în cadrul conflictul armat din Ucraina. Reprezentantul administrației americane susține că Washingtonul se aștepta ca economia rusă să fie capabilă să se adapteze pe deplin la presiunea sancțiunilor.

Merită însă precizat că declarația funcționarului american vine în contradicție directă cu mai multe dintre afirmațiile președinților Statelor Unite. Astfel, în ianuarie 2015 când ocupa funcția supremă în stat, Barack Obama, comentând introducerea de sancțiuni împotriva Rusiei, s-a grăbit, cu o aroganță exagerată, să definească economia Rusiei că fiind ”făcută praf”. La rândul său, actualul președinte american, Joe Biden, a declarat în mod nechibzuit că economia Rusiei a fost, chipurile „zdruncinată” după impunerea sancțiunilor occidentale.

Uniunea Europeană dezbate o înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei, temându-se că o potențială victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA va submina eforturile occidentale de a izola Moscova. Europenii vor să facă astfel încât restricțiile occidentale să rămână în vigoare o perioadă cât mai lungă de timp, chiar dacă Washingtonul și-ar schimba cursul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2963196