Animale totem, pe bancnota simbolică a BRICS

Pentru următorul summit BRICS din Brazilia, va fi pregătită o bancnotă simbolică a organizației, pe care vor fi înfățișate „animalele totem” ale țărilor BRICS, a anunțat directorul general al companiei ARM-Register, Evgheni Fiodorov, creatorul unei bancnote similare, prezentate la reuniunea la nivel înalt de la Kazan, relatează Vedomosti.

Pe 23 octombrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a văzut bancnota simbolică a organizației în timpul summit-ului de la Kazan. Potrivit Kremlinului, bancnota „simbolizează munca noastră comună desfășurată în cadrul BRICS”.

Linia noii bancnote de 200 va fi emisă sub numele „Animale Totem”, a precizat Fiodorov. Noua bancnotă va prezenta animale care sunt asociate cu țările BRICS. Pe bancnota simbolică vor apărea un urs, un tigru și alte animale.

Creatorul bancnotei anterioare a reamintit că nu este un mijloc de plată, bancnota BRICS fiind „de foarte înaltă calitate”. Potrivit acestuia, la crearea bancnotei au fost folosite aceleași tehnologii ca și pentru banii obișnuiți.

Summitul BRICS a avut loc la Kazan în perioada 22-24 octombrie. Au fost invitați liderii a 38 de țări, la summit fiind reprezentante, într-un final, 36 de state și șase organizații internaționale. La finalul întâlnirilor, a fost adoptată Declarația de la Kazan, care evidențiază trei direcții principale – economie, politică și securitate. Prin urmare, s-au făcut referiri la conflictele din Ucraina, Orientul Mijlociu și alte conflicte, fiind lansate apeluri la reformarea structurilor de guvernare globale.

BRICS include Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, iar de la 1 ianuarie 2024, la organizație au aderat Iranul, Egiptul, Etiopia, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Anul acesta președinția BRICS este deținută de Rusia.

Owner

View Comments

  • Poate că următorul summit BRICS din Brazilia, pentru care va fi pregătită o bancnotă simbolică a organizației, va fi la fel de important ca întâlnirea de la Bretton Woods din 1944. Conferința de la Bretton Woods este cunoscută oficial drept ,,Conferința monetară și financiară a Națiunilor Unite" și s-a desfășurat între 1 și 22 iulie 1944. Reuniunea a avut ca scop restabilirea ordinea pe plan monetar și financiar după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci s-a creat Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Sper ca bancnota simbolică a BRICS să nu rămână doar simbolică, indiferent dacă ea va fi o monedă adevărată, una de schimb sau o monedă utilizată între țările membre (ca monedă de rezervă).
    P.S. Cel mai mult îmi place ursul de pe bancnota simbolică!

Recent Posts

Principalul „agent” al Rusiei în UE este mult subapreciat

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Șeful unui stat membru NATO și UE a fost acuzat că lucrează…

4 ore ago

Politico: ”Sancțiunile americane nu au vizat prăbușirea economiei Rusiei…”

Publicația americană Politico susține, făcând referire la un înalt oficial din administrația americană care a…

8 ore ago

Putin: Rusia caută un răspuns la permisiunea ca armata Ucrainei să tragă cu arme NATO în adâncul teritoriului rus

Moscova trebuie să înțeleagă cum să reacționeze la permisiunea acordată Kievului de a folosi armele…

9 ore ago

Germania și Franța au refuzat să treacă de veto-ul Ungariei pentru a ajuta Ucraina

Germania și Franța au refuzat să susțină planul Uniunii Europene, care ar fi permis să…

11 ore ago

Din mass-media române. Benjamin Haddad: „Summit-ul BRICS de la Kazan demonstrează că Europa și Occidentul nu mai dețin monopolul în lume”

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Vladimir Dzjabarov. a spus că ultimul summit…

13 ore ago

Analist politic: Occidentul nu a înțeles ironia lui Putin despre trupele nord-coreene din Ucraina

El a explicat reacția „explozivă” a Occidentului la vorbele lui Putin despre armata RPDC. Anastasia…

o zi ago

This website uses cookies.