Rusia va redirecționa către Asia mărfurile pe care le vindea în Europa

Într-un interviu acordat publicației URA.ru, docentul Institului pentru științe sociale al Academiei de Științe Ruse, Alksandr Vorotnikov, coordonatorul Centrului de experți „Oficiul de proiecte pentru dezvoltarea Arcticii”, a spus că autoritățile ruse adaptează Calea Maritimă de Nord (CMN) pentru a crește exportul de resurse de care au nevoie industriilor de înaltă tehnologie din China.

Autoritățile sporesc capacitatea de transport a CMN, deoarece Arctica oferă mari oportunități de export, care necesită o infrastructură adecvată, a explicat Vorotnikov.

Potrivit precizărilor sale, în regiune se găsesc în cantități mari materii prime importante, precum nichel, paladiu și platină, care sunt necesare producțiilor de înaltă tehnologie. În plus, în Rregiunea Murmansk este organizată extracția de litiu, a amintit el.

În același timp, a explicat Vorotnikov, Rusia ar putea alege și altă variantă, aceea de a nu vinde materia primă extrasă, ci de o supune unor procese de prelucrare intensă pentru a oferi, apoi, o marfă superior calitativă și, prin urmare, mai profitabilă.

„Pentru oportuniățile tot mai mari oferite de Arctica, este întărit grupul de spărgătoare de gheață nucleare, se construiesc nave noi pentru ca ruta să fie folosită pe parcursul întregului an. În plus, Calea Maritimă de Nord este de aproape două ori mai scurtă decât ruta comercială”, a menționat profesorul Vorotnikov.

Owner

View Comments

  • Este o știre tocmai bună pentru cei care marginalizează și privesc arogant spre Rusia. Domnilor, nu subestimați Rusia niciodată pentru că se poate descurca în orice condiții fără să se plângă. Își poate duce mărfurile pe uscat, pe apă, sub apă, cu renii, cu sacoșele, cu OZN-uri, cu submarine, cu rachetele și cu orice altceva. Dacă Europa cretină n-o dorește, ea este așteptată cu brațele deschise de Asia. Nu cunoașteți puterea Rusiei, n-ați învățat nimic din istorie. Bravo, Rusia!

Recent Posts

Principalul „agent” al Rusiei în UE este mult subapreciat

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Șeful unui stat membru NATO și UE a fost acuzat că lucrează…

6 ore ago

Politico: ”Sancțiunile americane nu au vizat prăbușirea economiei Rusiei…”

Publicația americană Politico susține, făcând referire la un înalt oficial din administrația americană care a…

10 ore ago

Animale totem, pe bancnota simbolică a BRICS

Pentru următorul summit BRICS din Brazilia, va fi pregătită o bancnotă simbolică a organizației, pe…

10 ore ago

Putin: Rusia caută un răspuns la permisiunea ca armata Ucrainei să tragă cu arme NATO în adâncul teritoriului rus

Moscova trebuie să înțeleagă cum să reacționeze la permisiunea acordată Kievului de a folosi armele…

12 ore ago

Germania și Franța au refuzat să treacă de veto-ul Ungariei pentru a ajuta Ucraina

Germania și Franța au refuzat să susțină planul Uniunii Europene, care ar fi permis să…

14 ore ago

Din mass-media române. Benjamin Haddad: „Summit-ul BRICS de la Kazan demonstrează că Europa și Occidentul nu mai dețin monopolul în lume”

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Vladimir Dzjabarov. a spus că ultimul summit…

15 ore ago

This website uses cookies.