Categories: MilitarRusia si lumea

Coreea de Nord: Trimiterea de trupe în Rusia ar corespunde dreptului internațional

Dacă s-ar întâmpla așa ceva, trimiterea de militari nord-coreeni în Rusia ar fi legală și în conformitate cu dreptul internațional, a declarat viceministrul de Externe din Guvernul de la Phenian, Kim Jong-gyu, relatează Vzgliad.

„Cred că, dacă s-ar întâmpla ceea ce face atâta vâlvă în mass-media mondiale, acest lucru ar fi în conformitate cu dreptul internațional”, a spus diplomatul nord-coreean, citat de agenția oficială de presă a țării sale.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre dreptul Moscovei și al Phenianului de a determina în mod independent dacă trebuie folosit articolul referitor la ajutorul militar din tratatul bilateral. Șeful statului a subliniat, de asemenea, că Rusia și Coreea de Nord au dreptul suveran de a stabili formatul relațiilor lor de cooperare, inclusiv organizarea de exerciții și antrenamente.

Putin a reamintit că articolul despre parteneriatul strategic cu RPDC nu a fost încă implementat.

Owner

View Comments

  • Mult se mai frământă SUA și Occidentul în privința trupelor nord-coreene. Să nu facă un AVC din cauza stresului! Dar ce-i interesează dacă trupele nord-coreene vor merge sau nu în Rusia? Este problema celor două state. Își închipuie că președintele Putin ar trebui să le ceară voie în privința deciziilor pe care le ia în țara lui? Cum de nu se scandalizează nimeni de trupele americane împrăștiate în toată lumea? De ce nu se revoltă de numeroasele trupe americane de la noi, care s-au instalat ca la ele acasă, fac antrenamente împreună cu militari ucraineni și cu alți șmecheri occidentali? Doar când e vorba de ruși le crește pulsul și bat din gură ca niște mori stricate. Pentru toți acești ,,revoltați" președintele Putin le-a transmis următorul mesaj (declarație făcută la televizinea rusă de stat): ,,Când trebuie să decidem ceva, vom decide... dar asta este decizia noastră suverană dacă o vom aplica, dacă nu o vom aplica, dacă avem nevoie de ea. Aceasta este treaba noastră." Președintele Putin a mai spus: ,,Cu cât își dau seama mai repede de inutilitatea unei astfel de abordări în relațiile cu Rusia, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea și poate, mai presus de toate, pentru ei înșiși." Au priceput, oare, toți băgăcioșii acest mesaj? Dacă nu, le spun un proverb românesc: ,,Câinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia."

Recent Posts

Principalul „agent” al Rusiei în UE este mult subapreciat

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Șeful unui stat membru NATO și UE a fost acuzat că lucrează…

4 ore ago

Politico: ”Sancțiunile americane nu au vizat prăbușirea economiei Rusiei…”

Publicația americană Politico susține, făcând referire la un înalt oficial din administrația americană care a…

8 ore ago

Animale totem, pe bancnota simbolică a BRICS

Pentru următorul summit BRICS din Brazilia, va fi pregătită o bancnotă simbolică a organizației, pe…

8 ore ago

Putin: Rusia caută un răspuns la permisiunea ca armata Ucrainei să tragă cu arme NATO în adâncul teritoriului rus

Moscova trebuie să înțeleagă cum să reacționeze la permisiunea acordată Kievului de a folosi armele…

9 ore ago

Germania și Franța au refuzat să treacă de veto-ul Ungariei pentru a ajuta Ucraina

Germania și Franța au refuzat să susțină planul Uniunii Europene, care ar fi permis să…

11 ore ago

Din mass-media române. Benjamin Haddad: „Summit-ul BRICS de la Kazan demonstrează că Europa și Occidentul nu mai dețin monopolul în lume”

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Vladimir Dzjabarov. a spus că ultimul summit…

13 ore ago

This website uses cookies.