Hot News
Coreea de Nord: Trimiterea de trupe în Rusia ar corespunde dreptului internațional
26/10
Căsătoriile și divorțurile în Rusia. Studiu VȚIOM
26/10

AFP: Zelenski a refuzat să-l primească pe Guterres, din cauza summitului BRICS

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres/ Foto: Kommersant

Președintele Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească pe Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, care intenționa să viziteze Ucraina după summitul BRICS de la Kazanla care a participat, informează AFP, citând o sursă din conducerea țării. Potrivit acesteia, Guterres nu va fi în Ucraina pentru că prezența lui la Kazan a fost „o insultă adusă rațiunii și dreptului internațional”, transmite Kommersant.

Pe 24 octombrie, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a anunțat că Secretarul General al ONU a sosit la Kazan, în timp ce a lipsit de la „summit-ul pentru pace” din Elveția, din luna iunie. Zelenski a subliniat că „unii reprezentanți” ai ONU „preferă mai degrabă tentațiile de la Kazan decât să respecte Carta ONU”.

Mai mult, Secretarul General al ONU a fost inclus în baza de date ”Mirotvoreț” (”Peacemaker”). Un site creat în 2014 și unde sunt publicate datele personale ale celor considerați de autorii listei ca fiind implicați în conflictul din Donbass și în „crime împotriva fundamentelor securității naționale a Ucrainei”.

António Guterres a aterizat la Kazan pe 23 octombrie și a participat la întâlnirea BRICS Plus/Outreach, unde a subliniat necesitatea stabilirii „unei păci juste pentru Ucraina, conform Cartei ONU”.

Conform programului public postat pe site-ul Secretarului General al ONU, Guterres plănuiește să revină la New York pe 27 octombrie. Acum este la Kazan, precizează Kommersant.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski a urmat exemplul Ursulei von der Leyen, care a refuzat vineri să se întâlnească la Belgrad cu premierul sârb Miloš Vučević pentru că acesta a avut cu puțin timp înainte o întrevedere cu ministrul rus al dezvoltării economice, Maksim Reșetnikov? Zelenski și Ursula sunt doi țopârlani needucați, lipsiți de bun simț și diplomație. Sunt potriviți să vândă ceapă pe marginea șanțului. O penală și un actor ratat! Guterres cred că se simte foarte bine la Kazan, pentru că rușii sunt ospitalieri. Cred că e bucuros că nu s-a întâlnit cu veșnicul cerșetor-plângăreț de la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2963198