Hot News
Jurnalist polonez, despre starea de spirit a militarilor ucraineni de pe front
24/10
Politico numește șapte țări care se opun aderării Ucrainei la NATO
25/10

Putin: „Poți amenința pe oricine, dar este inutil să ameninți Rusia, pentru că asta nu face decât să ne mobilizeze”

Foto: RIA Novosti

Vladimir Putin a susținut o conferință de presă privind rezultatele celui de-al XVI-lea summit BRICS (în imagine). Principalele declarații:

🔹 Despre BRICS

  • În perioada cât a deținut președinția rotativă a BRICS, Rusia a făcut tot posibilul pentru ca noii membri ai organizației să se alăture familiei cât mai rapid și mai organic posibil. Și a reușit.
  • Țările BRICS nu dezvoltă un sistem de plăți independent care să înlocuiască SWIFT. Ele utilizează, în schimb, sistemul rusesc al tranferului de date financiare, precum și platformele altor țări membre ale grupului.
  • Summitul de la Kazan a convenit lista țărilor partenere ale BRICS, cărora se vor trimite invitații și li se va propune să participe la activitatea organizației. Când vor fi de acord, aceste țări își vor anunța decizia.

Potrivit informațiilor de presă, 13 țări au primit statutul de parteneri ai BRICS. Este vorba despre Turcia, Kazahstan, Uzbekistan, Algeria, Belarus, Bolivia, Cuba, Indonezia, Malaezia, Nigeria, Thailanda, Uganda și Vietnam.

🔹 Despre operațiunea militară specială

  • Unitățile ruse avansează cu siguranță de-a lungul întregii linii de contact în zona operațiunii militare.
  • O parte din unitățile armatei ucrainene care au invadat Regiunea Kursk este blocată și încercuită, fiind vorba despre 2 000 de persoane. Armata rusă a început lichidarea acestei grupări.
  • Pe direcția Kursk, Ucraina a pierdut în ultima lună un total de 26 000 de oameni.
  • Putin a declarat că atacul ucrainean asupra regiunii Kursk este o încercare a Kievului de a interveni în procesul electoral din Statele Unite. „Eu, de exemplu, cred că și provocările lor în direcția Kursk sunt legate de încercările de a se amesteca în situația politică internă și în procesul electoral din Statele Unite”, a spus el. Printre altele, Kievul încerca prin această invazie să demonstreze Statelor Unite că investițiile sale în Ucraina sunt justificate. „Prin toate mijloacele și cu orice preț. Inclusiv cu prețul vieții soldaților lor. Ei lucrează pentru ei, nu pentru interesele poporului ucrainean”, a subliniat Putin.
  • Imaginile satelitare sud-coreene cu militari ai Coreei de Nord „reflectă ceva”. Tratatul cuprinzător de parteneriat strategic dintre Phenian și Moscova a fost ratificat și nu există nicio îndoială că liderii nord-coreeni iau în serios acordurile cu Federația Rusă. În cele din urmă, ceea ce facem cu Coreea de Nord se referă la relațiile noastre bilaterale.

🔹 Negocierile cu partea ucraineană

  • „Mingea este în terenul Ucrainei”. Moscova este gata să analizeze orice opțiune pentru acorduri de pace bazate pe realitățile de pe teren.
  • Recent, președintele rus a fost contactat de la New York de consilierul lui Erdogan care i-a transmis o propunere de discuții cu Ucraina. Putin a fost de acord, dar chiar a doua zi Zelenski a refuzat.
  • Comportamentul actual al liderilor ucraineni este foarte irațional. Un acord de pace ar duce la anularea legii marțiale în Ucraina și, prin urmare, la alegeri prezidențiale.
  • Nu au existat atacuri cu drone pe teritoriul rus înainte de operațiunea militară, dar a existat o situație mult mai gravă – ca răspuns la ofertele persistente ale Moscovei de a stabili contacte și relații cu țările occidentale, Rusiei ”i s-a indicat să stea la locul e”, a spus Putin. „Într-un final, acest loc ar arunca Rusia în categoria statelor secundare care îndeplinesc funcția de apendice de materii prime, cu pierderea suveranității țării. Într-o astfel de calitate, Rusia nu numai că nu se poate dezvoltă, ea nici nu poate exista”.


🔹 Conflictul din Orientul Mijlociu

  • Rusia este îngrijorată de situația din regiune, nu este interesată de escaladarea conflictului.
  • Partea rusă menține contacte strânse cu Iranul și consideră că misiunea ei este de a crea condiții pentru o rezolvare pașnică a situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2962195