Hot News
Putin: „Poți amenința pe oricine, dar este inutil să ameninți Rusia, pentru că asta nu face decât să ne mobilizeze”
25/10
Putin la reuniunea BRICS în format ”outreach”/”BRICS plus”. Principalele idei
25/10

Politico numește șapte țări care se opun aderării Ucrainei la NATO

Foto: Kommersant

Șapte state membre ale Alianței Nord-Atlantice se opun aderării Ucrainei la NATO, scrie Politico, citând surse familiare cu discuțiile.

Țările care se opun ideii sunt conduse de SUA și Germania, doi dintre cei mai mari aliați și donatori ai Kievului. Potrivit ziarului, acestea se tem să nu fie atrase într-un război direct cu Rusia.

În plus, Slovacia și Ungaria sunt împotriva aderării Kievului la NATO, dar „din cauza liniei pro-ruse” a autorităților lor, precizează publicatia.

De asemenea, nu doresc să vadă Ucraina în NATO Spania, Belgia și Slovenia.

„Țări precum Belgia, Slovenia sau Spania se ascund în spatele SUA și Germaniei. Ele nu vor”, a declarat un oficial NATO pentru Politico.

Articolul precizează că viitoarea invitație a Ucrainei în alianță va fi legată de punerea în aplicare a reformelor anticorupție necesare.

Admiterea imediată a Ucrainei în NATO a fost primul punct al ”planului de victorie” pe care Zelenski l-a prezentat săptămâna trecută în fața Verhovna Rada.

Ministerul rus de Externe a declarat că posibilitatea aderării Ucrainei la alianță nu poate face obiectul negocierilor cu Rusia, nici acum, nici în viitor. Maria Zaharova a reamintit că aspirația Ucrainei de a adera la NATO în detrimentul securității Rusiei a fost unul dintre motivele pentru lansarea operațiunii speciale.

Maria Krîlova, Rossiiskaia gazeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2962193