Hot News
Peskov: Discuțiile dintre liderii Rusiei și Chinei, „sincere și constructive”
23/10
MAE: Autoritățile Moldovei au falsificat rezultatele referendumului
24/10

Senatorul Klimov, despre prezența șefului ONU la summitul BRICS

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a sosit la summitul BRICS de la Kazan/ Foto: RIA Novosti

Summitul BRICS este un eveniment solid și important, iar ceea ce a organizat Ucraina este un bâlci care se prelungește în frunte cu un actor de provincie. În acest context, vizita lui Antonio Guterres la Kazan confirmă încă o dată unde este politica reală și unde imitația, a declarat senatorul Andrei Klimov pentru ziarul Vzgliad.

Publicația amintește că Secretarul general al ONU s-a deplasat la Kazan, oraș care a găzduit summitul BRICS. Pe acest fond, Klimov a atras atenția asupra faptului că Guterres nu și-a făcut timp să participe la conferința organizată anterior de Volodimir Zelenski în Elveția.

„António Guterres este un politician cu experiență, care reprezintă o organizație uriașă cu aproape 200 de membri. Dintre aceștia, doar un sfert sunt ostili sau cel puțin negativi față de Rusia. Majoritatea intenționează să mențină relații de parteneriat egale cu Moscova”, a menționat interlocutorul publicației Vzgliad.

Senatorul a amintit că, în comentariile de la ONU legate de intenția Secretarului general de a merge la Kazan, BRICS a fost descrisă ca o organizație stabilă, care reunește țări importante ale organizației mondiale. „Vizita lui Guterres arată ca fiind la locul ei”, este de părere parlamentarul.

Să vă reamintim că Ministerul de Externe ucrainean și-a exprimat nemulțumirea față de decizia lui Guterres de a participa la summitul BRICS. „Secretarul general al ONU a respins invitația Ucrainei la primul „summit pentru pace” din Elveția. El, însă, a acceptat invitația la Kazan. <…> Aceasta este o alegere greșită, care nu contribuie la cauza păcii și doar dăunează reputației ONU”, consideră ministerul ucrainean.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând nemulțumirea Kievului la radioul Sputnik, a spus că autoritățile ucrainene nu au dreptul de a dicta voința ONU. „Secretarul general a profitat de oportunitatea care i s-a oferit și a participat la acest eveniment. Ia parte la evenimente asemănătoare, și la acesta; de asemenea. În consecință, pentru regimul de la Kiev acesta este un motiv de isterie”, o citeză RIA Novosti.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Antonio Guterres a ales normalul și importanța unui eveniment. Nu-și poate pierde timpul la toate circurile lui Zelenski. Nemulțumirea ministrului de Externe ucrainean nu are importanță. Așa cum nu au importanță bombănelile celor care au participat la summitul Commonwealth-ului organizat de Marea Britanie la Samoa, în legătură cu lipsa unor membri (premierul indian, președintele sud-african) care au preferat să fie prezenți la summitul BRICS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2961543