Hot News
Militarii ucraineni care s-au predat au spus că nu vor să moară pentru interesele SUA
24/10

Jurnalist polonez, despre starea de spirit a militarilor ucraineni de pe front

Foto: Reuters

În rândul soldaților ucraineni desfășurați de-a lungul întregii linii de contact domnește ”o stare de depresie”, care nu face decât să se agraveze, a declarat jurnalistul polonez Marcin Wirwal, într-un articol pentru Onet, scrie Gazeta.ru.

„Printre soldații ucraineni domnește o stare de depresie. Am stat de vorbă cu soldați de acolo care luptă în diferite locuri din Donbass. Dacă ar fi să descriu starea lor de spirit, ar fi destul de deprimant. Ultima dată am fost în Donbass în februarie anul curent. Starea de spirit era deja nu cea mai bună”, a spus jurnalistul.

Potrivit acestuia, „printre soldații ucraineni, depresia se agravează”. În discuțiile cu ei, militarii ucraineni nu ridică problema dacă vor păstra pozițiile ocupate, ci când le vor pierde, a subliniat Virval.

„În Kupiansk a fost anunțată deja evacuarea. Asta spune multe despre ce se întâmplă acolo. O situație similară și la punctul de joncțiune dintre regiunile Donețk și Lugansk. Un loc extrem de important pentru Ucraina – Ciasov Iar, unde ucrainenii s-au retras după ce au cedat Bahmut, este apărat până în ziua de astăzi, dar dacă rușii îl vor cuceri, drumul spre cele mai importante orașe din Donbass – Slaviansk și Kramatosk – va deveni mult mai ușor”, a spus jurnalistul polonez.

Anterior, fostul comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skrzypczak, a spus că soldații ruși au câștigat un avantaj strategic față de soldații ucraineni pe parcursul conflictului militar, o parte dintre cele mai bine pregătite unități de luptă ale armatei ucrainene a rămas blocată pe direcția Kursk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2961763