Hot News
Tările care au avut de câștigat și de pierdut de pe urma conflictului din Ucraina
22/10
The Economist: Putin are un ”plan al victoriei” asupra dolarului
22/10

Zaharova: Moldovenii au spus „nu” pentru transformarea țării într -un apendice al NATO

Foto: visualrian

Locuitorii Republicii Moldova văd că apartenența la Uniunea Europeană va transforma țara într-un apendice rusofob al NATO și nu susțin un astfel de curs politic al autorităților de la Chișinău, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, relatează Smotrim.ru.

Zaharova a comentat rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale și ale referendumului organizate în Moldova pe 20 octombrie. La alegeri, actualul șef al statului, Maia Sandu, a fost susținut de 42,45% dintre alegători, candidatul partidului socialiștilor, Alexandru Stoianoglo obținând 25,98% din voturi. 50,46% dintre cetățeni au optat pentru modificarea Constituției și intrarea în Uniunea Europeană, 49,54% s-au opus.

„Moldovenii văd că ce se ascunde, de fapt, în spatele ideii apartenenței Moldovei la Uniunea Europeană și înțeleg adevăratele intenții ale Occidentului în privința țării lor”, a declarat reprezentanta oficială a MAE rus. .

Ea a explicat că obiectivul Occidentului este de a transforma republica într-un apendice lipsit de suveranitate și rusofob al NATO, de a șterge identitatea națională, cultura și istoria, de a rupe total legăturile cu Rusia.

„Locuitorii din Moldova au spus NU la toate acestea”, a spus Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE a menționat că mulți cetățeni ai Moldovei au preferat să nu participe la referendum, refuzând să sprijine proiectul Moldova europeană.

Zaharova a subliniat că Moscova respectă întotdeauna alegerea făcută de moldoveni și pledează pentru conservarea și dezvoltarea legăturilor cu poporul prietenos moldovean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960416