Hot News
MAE rus: Avertisment privind susținerea „planului victoriei” lui Zelenski
21/10

Summitul BRICS: Agendă încărcată pentru președintele Putin

Foto: vezdenashi.ru

La summitul BRICS, ce-și deschide astăzi lucrările la Kazan, în Rusia vor participa reprezentanți a 36 de țări și 6 organizații internaționale, a anunțat asistentul prezidențial, Iuri Ușakov, scrie Vzgliad.

Oficialul de la Kremlin a detaliat câteva dintre principalele momente ale reuniunii la nivel înalt:

  • În cursul zilei de astăzi, 22 octombrie, Putin va purta discuții cu Xi Jinping, al-Sisi, Modi, Ramaphosa și cu președintele Noii Bănci de Dezvoltare.
  • Primăria orașului Kazan va oferi, în această seară, o cină informală pentru participanții la summit.
  • Summitul BRICS începe în dimineața zilei de miercuri, 23 octombrie. Tot pentru mâine au fost programate două ședințe, în cadrul cărora vor fi dezbătute chestiuni privind consolidarea multilateralismului. Membrii delegațiilor vor dezbate, în special, probleme privind reglementarea confictelor regionale acute, cooperarea financiară în cadrul BRICS și scenarii vizând lărgirea pe mai departe a organizației.

Putin intenționează să aibă întâlniri bilaterale cu președinții Iranului și Turciei, Pezeshkian și Erdogan.

  • Pentru 24 octombrie a fost programată ședința cu tema „BRICS și Sudul global, construcția comună a unei lumi mai bune”, unde se preconizează să se acorde o atenție deosebită situației din Orientul Mijlociu.

Putin va avea șapte întâlniri bilaterale cu președinții Palestinei, Laosului, Mauritaniei, Boliviei, Republicii Srpska, cu Secretarul General al ONU și cu premierul Vietnamului.

Președintele Rusiei va susține și o conferință de presă.

  • La încheierea lucrărilor, este planificată adoptarea Declarației de la Kazan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960340