Hot News
The Economist: Putin are un ”plan al victoriei” asupra dolarului
22/10
Republica Moldova: Campanie electorală, prin metode antidemocratice și totalitare
22/10

Putin a numit relațiile dintre Rusia și China un model de cooperare între țări în lumea modernă

Vladimir Putin și Xi Jinping/ Foto: RIA Novosti

Liderul rus a menționat că „cooperarea în multiple planuri are un caracter egal, reciproc avantajos și absolut neconjunctural”

”În ultimii 75 de ani, relațiile ruso-chineze au atins nivelul de parteneriat cuprinzător și cooperare strategică. Putem spune cu toată încrederea că acestea au devenit un model al modului în care ar trebui construite relațiile dintre state în lumea modernă”, a declarat președintele rus la o întâlnire cu omologul său chinez Xi Jinping în marja summitului BRICS care se desfășoară în Kazan.

Liderul rus a subliniat că „cooperarea multilaterală are un caracter egal, reciproc avantajos și absolut neconjunctural”.

Putin, care l-a felicitat anterior pe Xi Jinping cu ocazia unor aniversări recente, a profitat de întâlnirea actuală pentru „a felicita personal toți prietenii chinezi, poporul chinez prietenos cu ocazia aniversărilor recent celebrate – cea de-a 75-a aniversare a fondării Republicii Populare Chineze și stabilirii relațiilor diplomatice între cele două țări”.

Comerț reciproc, în continuă creștere

Cifra de afaceri comerciale dintre Rusia și China continuă să crească în ciuda impactului negativ continuu asupra țărilor.

„După recordul înregistrat anul trecut în comerțul reciproc, Rusia și China, în ciuda impactului extern negativ, mențin dinamica creșterii economice, interacțiunea economică. În perioada ianuarie-august, cifra de afaceri comerciale, potrivit datelor noastre, a crescut cu 4,5 %”, a declarat liderul rus.

Putin a menționat că Rusia și China implementează în prezent acordurile la care au ajuns în urma discuțiilor de la Beijing și a reuniunii din marja summitului Organizației de Cooperare dela Shanghai și de la Astana. În special, Moscova și Beijingul implementează proiecte comune în energie, industrie, transport și alte sectoare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Xi Jinping a reafirmat prietenia ,,de neclintit” cu Rusia, declarând că simțul datoriei dintre chinezi ca mari puteri rămân ,,inalterabile”, în pofida situației internaționale agitate. Eu cred că a fost un triumf al președintelui Putin, care a reușit, la acest summit, să detensioneze și să restabilească relațiile tensionate dintre China și India. ,,Intenționăm să continuăm extinderea cooperării în toate platformele internaționale cu scopul de a garanta securitatea globală și o ordine mondială justă,” a declarat președintele Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2961334