Categories: Esential-FrontPage

Putin s-a adresat majorității mondiale, un auditoriu de miliarde de oameni

Cel mai important și interesant eveniment prin conținutul său. Președintele Rusiei s-a adresat majorității mondiale, ceea ce înseamnă un auditoriu de miliarde de oameni, scrie Smotrim.ru.

La reședinția prezidențială Novo-Ogarevo, de lângă Moscova, Putin i-a primit pe șefii principalelor instituții media din țările BRICS. Întâlnirea de peste două ore a fost transmisă de posturile de televiziune, cu traducere simultană în chineză, arabă, engleză și franceză. A fost o discuție sinceră pe diferite teme și dedicată summitului de patru zile al BRICS, care-și începe lucrările săptămâna aceasta, la Kazan.

Președintelui i s-au pus întrebări tăioase, și pe diferite teme. Publicația Smotrim.ru face o analiză a celor mai importante întrebări și răspunsuri, începând cu cele referitoare la armata rusă și la situația de pe front, un subiect mai profund decât își pot mulți imagina.

„Știți, metoda modernă de a purta o confruntare militară se schimbă foarte repede în condițiile progresului tehnologic. Astăzi am auzit de la participanții noștri la acțiunile de luptă, vă puteți imagina, de la participanții la ostilitățile militare, că războiul modern este un război al matematicienilor”, a spus Vladimir Putin.

Putin a vorbit despre confruntarea intelectuală la care participă cele mai luminate minți ale planetei. Dar sunt concentrate ele în Rusia – asta pe de o parte, iar împotriva Rusiei – nu sunt ucraineni, ci matematicieni din 32 de țări ale blcoului NATO.

„Un exemplu foarte concret: să spunem că mijloacele specifice războiului electronic, de contracarare funcționează împotriva anumitor arme și le anihilează. Cealaltă parte a luat în calcul acest lucru, a înțeles la ce să se aștepte și schimbă software-ul armamentului ei de atac. În decurs de o săptămână, zece zile, trei săptămâni, cealaltă parte își intensifică eforturile și schimbă software-ul mijloacelor sale electronice de distrugere. Și așa la nesfârșit. Firește, este absolut clar că armata ucraineană nu este în stare să facă acest lucru, la fel cum nu este capabilă să folosească armament de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune, pentru că nu are, pur și simplu, așa ceva. Este evident că de acest aspect se ocupă NATO, țările NATO și specialiștii militari ai NATO”, a subliniat președintele.

Aceasta este tabloul. Adică, structura forțelor aflate în confruntre, distribuția rolurilor sunt diferite.

„Știți care este diferența? NATO luptă cu noi, dar cu mâinile soldaților ucraineni, Ucraina nu își cruță soldații în interesele unor terțe state”, a spus liderul rus.

Adică Ucraina este sub contract militar al NATO. Soldații ucraineni luptă, de fapt, nu pentru țara lor, ci pentru regim. Dar de ce regimului lui Zelenski nu are milă față de soldații ucraineni? Pentru că el nu reprezintă poporul ucrainean, el este în funcție fără să fie ales (mandatul prezidențial al lui Zelenski a expirat în luna mai anul curent – n.r.), fără să fie împuternicit să facă ceva, mai ales să ducă un război. Iată de ce nici nu simte vreo legătură cu poporul Ucrainei și, cu atât mai mult, nu simte responsabilitate. Principalele lui obligații sunt față de „parteneri”. Și pentru aceștia – ce reprezintă ucrainenii? Consumabile. Dar armele de înaltă tehnologie de pe cealaltă parte? Rolurile au fost distribuite.

„Dar Ucraina nu folosește singură arme de înaltă tehnologie, NATO face acest lucru, este convins șeful statului. Rusia stă pe propriile ei picioare. Suntem independenți și autosuficienți”.

„Iar armata rusă luptă singură, singură își creează produsele militare, tot singură dezvoltă software-ul necesar, ceea ce este o diferență uriașă”, a concluzionat președintele.

De aici și rezultatul. Armata rusă este, în prezent, cea mai puternică din lume. Noi avansăm, minimizând propriile pierderi, cu atenție, dar perseverent. Iar mașina militară NATO cu toți matematicienii și înalta ei tehnologie nu poate face nimic în acest sens. Lui Putin nu-i place să se laude, dar încrederea lui pe fondul rezultatelor înseamnă: armata rusă este cea mai puternică din lume, scrie Smotrim.ru.

„Am constatat acest lucru în special în ultimul timp: mă uit și văd că, fără îndoială, armata rusă devine nu doar una dintre cele mai înalt tehnologizate, dar și cea mai pregătită pentru luptă. Când se vor sătura țările NATO să lupte împotriva noastră? Întrebați-i pe ei. Noi suntem pregătiți să continuăm lupta. Iar victoria va fi a noastră”, a asigurat președintele.

Putin a vorbit despre pace. Nu despre un „armistiu pentru o săptămână”, ci despre o pace de lungă durată, echilibrată – în condițiile Rusiei.

Owner

Recent Posts

MAE rus: Avertisment privind susținerea „planului victoriei” lui Zelenski

Moscova își îndeamnă prietenii și partenerii să se abțină de la a susține ”planul victoriei”,…

17 ore ago

Peskov: Ideologia lui Sandu are puțini susținători, avantajul ei în alegeri este o anomalie

Pe durata campaniei electorale din Moldova, forțele de opoziție au fost private de posibilitatea de…

18 ore ago

Peskov a explicat de ce președintele Braziliei a renunțat să vină la summitul BRICS

Anularea deplasării la summitul BRICS, de la Kazan, a președintelui Braziliei, Luiz Inacio Lula da…

18 ore ago

Expert Șornikov: Un DA la referendumul din Moldova, drum direct către război

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este drum direct către război, consideră Igor…

22 de ore ago

Zaharova: Occidentul ”i-a închis gura” celui care a văzut nave americane înainte de exploziile de la Nord Stream

Statele Unite ”i-au închis gura” căpitanului danez care, cu câteva zile înainte de exploziile de…

2 zile ago

Câți oameni a pierdut armata Ucrainei în operațiunea din Regiunea Kursk

Pierderile înregistrate de formațiunile ucrainene care au invadat Regiunea Kursk pe toată perioada acțiunilor militare…

2 zile ago

This website uses cookies.