Hot News
Peskov a explicat de ce președintele Braziliei a renunțat să vină la summitul BRICS
21/10
MAE rus: Avertisment privind susținerea „planului victoriei” lui Zelenski
21/10

Peskov: Ideologia lui Sandu are puțini susținători, avantajul ei în alegeri este o anomalie

Colaj: noi.md

Pe durata campaniei electorale din Moldova, forțele de opoziție au fost private de posibilitatea de a promova liber o campanie electorală, a declarat la o conferință de presă secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de EeaDaily.ru.

Potrivit spuselor sale, chiar și în astfel de condiții este evident că nu mulți sunt susținători ai ideologiei actualei președinte Maia Sandu. Peskov a amintit că reprezentanții opoziției moldovenești au fost persecutați, au fost „aruncați în închisoare, supuși la interogatorii, nu au fost lăsați să intre în țară, au fost închise instituții de presă, au fost blocate surse de informare online”.

„Forțele de opoziție au fost private de posibilitatea de a angaja orice campanie, adică de a se ocupa de procesul electoral”, a spus el.

Comentând rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale și ale referendumului privind integrarea europeană desfășurate duminică, în Moldova, Peskov a calificat dubioasă creșterea bruscă a numărului de voturi în favoarea lui Sandu. Multe semne de întrebare ridică dinamica modificării indicatorilor. Potrivit acestuia, Kremlinul înregistrează „o rată mecanică, inexplicabilă de creștere a numărului de voturi în favoarea lui Sandu și în favoarea acelor participanți la referendum care se pronunță pentru orientarea spre Uniunea Europeană”.

„Orice observator care înțelege cât de cât esența proceselor politice poate consemna aceste anomalii de creștere a numărului acestor voturi”, a conchis Dmitri Peskov.

Prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afacerile CSI, Konstantin Zatulin, este și el de părere că actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, nu poate câștiga cinstit turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Acum vom vedea „democrația” occidentală în toată splendoarea ei. Dar chiar dacă în orele rămase vor reuși să smulgă 50% + un vot pentru „Europa” și Maia Sandu va reuși, în sfârșit, să iasă în fața jurnaliștilor în lumina lui Dumnezeu, treburile ei sunt proaste. Ea nu poate câștiga cinstit în turul doi. Acest lucru este clar pentru toți. Acum trebuie să urmărim mâinile – pentru că în condițiile „luptei sfinte împotriva Rusiei”, Occidentul este gata să-și permită totul”, a scris politicianul pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Potrivit rezultatelor votului pentru alegerile prezidențiale din Moldova, Maia Sandu intră în turul secund, cu 41,92% din voturi, și va concura cu fostul procuror general Alexandru Stoianoglo, care, cu sprijinul Partidului Socialist, a obținut 26,35% dintre sufragiile exprimate. La referendum, 50,29% dintre cetățeni au votat pentru integrare europeană, 49,71% s-au opus.

Potrivit EADaily, vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Aleksei Cepa, a pus la îndoială legitimitatea alegerilor din Republica Moldova și a subliniat că modificarea bruscă a votului în favoarea aderării la UE indică o fraudă grosolană. Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, a vorbit, la rândul lui, despre falsificarea votului sub controlul partenerilor occidentali ai lui Sandu. Potrivit senatorului, rezultatele anunțate de Comisia Electorală Centrală trebui împărțite nu în favoarea actualului guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960218