Hot News
Putin s-a adresat majorității mondiale, un auditoriu de miliarde de oameni
21/10
Peskov: Ideologia lui Sandu are puțini susținători, avantajul ei în alegeri este o anomalie
21/10

Peskov a explicat de ce președintele Braziliei a renunțat să vină la summitul BRICS

Dmitri Peskov/ Doto: Vedomosti

Anularea deplasării la summitul BRICS, de la Kazan, a președintelui Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva nu are legătură cu decizia președintelui rus Vladimir Putin de a nu merge la summitul G20 din Brazilia, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Vedomosti.

„Nu”, a răspuns reprezentantul Kremlinului la întrebarea formulată în acest sens de corespondentul agenției TASS. Potrivit spuselor sale, celor de la Kremlin „nici nu le-a trecut prin cap o asemenea idee”. Lula da Silva nu poate participa la summitul BRICS din motive de sănătate, anunțase, anterior, serviciul de presă al liderului brazilian.

Pe 18 octombrie, Putin a anunțat că nu va merge la summitul G20 din Brazilia pentru a permite desfășurarea în liniște a lucrărilor. Șeful statului a amintit că în Federația Rusă ”situația nu este una simplă, iar criza ucraineană nu s-a încheiat încă”. Putin a precizat că Moscova va trimite pe cineva care să reprezinte cu demnitate interesele Federației Ruse la summit.

Summitul BRICS de la Kazan va avea loc în perioada 22-24 octombrie. Au fost invitați lideri din 36 de țări din diferite regiuni. Vorbind despre programul președinției ruse la BRICS, Putin l-a definit drept ”consistent și diversificat”, cu peste 200 de evenimente menite să promoveze parteneriatul în toate domeniile cheie – politică și securitate, economie și finanțe, legături culturale și umanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960218