Hot News
Câți oameni a pierdut armata Ucrainei în operațiunea din Regiunea Kursk
20/10
Expert Șornikov: Un DA la referendumul din Moldova, drum direct către război
21/10

Zaharova: Occidentul ”i-a închis gura” celui care a văzut nave americane înainte de exploziile de la Nord Stream

Foto: Kommersant

Statele Unite ”i-au închis gura” căpitanului danez care, cu câteva zile înainte de exploziile de la gazoductele ”Nord Stream”, a descoperit în largul apelor Danemarcei nave de război americane cu transponderele oprite, a anunțat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

„Căpitanul portului pe de insula Kristiansø… Jon Anker Nielsen a declarat răspicat că în ultimii doi ani l-au obligat să tacă, să nu spună nimic despre ce a văzut în ajunul exploziilor”, a subliniat Zaharova, citată de Gazeta.ru.

Potrivit spuselor sale, Nielsen poate chiar și astăzi declara că înainte cu câteva zile de exploziile de la ”Nord Stream”, el a plecat cu serviciul de salvare pe Christiansø, deoarece acolo fuseseră descoperite mai multe nave necunoscute cu transponderele oprite.

S-a aflat că erau nave militare americane, aflate în zona economică a Danemarcei, străduindu-se să-și ascundă poziția. În tot acest timp, a subliniat Zaharova, căpitalul danez a știut de prezența navelor SUA în apropierea coastei daneze înainte ca cele două conducte ale gazoductului ”Nord Stream” să fie aruncat în aer, dar ”i-au închis gura”.

Zaharova a precizat că respectivele mărturii au fost transmise de Russia Today, după care Occidentul a acuzat, din nou, Rusia de ”propagandă”.

Gazeta.ru amintește că, la începutul lunii octombrie, Serviciul de Informații Externe a anunțat că deține informații privind implicarea directă a SUA și Marii Britanii în operațiunea de aruncare în aer a ”Nord Stream” și ”Nord Stream 2”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bine că măcar a reușit să spună ce a văzut, că puteau să-i închidă gura definitiv chiar înainte de a o deschide. Acum pot să spună despre el că a avut halucinații sau era că era miop. Numai că oamenii nu mai cred balivernele americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960218