Hot News
Președintele rus: Avem nevoie de condiții pentru o pace trainică și durabilă
19/10
Orban: De ce atâta vâlvă în jurul ”planului victoriei” lui Zelenski
19/10

Trump îl consideră pe Zelenski vinovat de conflictul ruso-ucrainean

Volodimir Zelenski și Donald Trump/ Foto: Vedomosti

În opinia candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, conflictul ruso-ucrainean s-a produs din vina președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Vedomosti.

„El [Zelenski] nu ar fi trebuit să permită ca acest război să înceapă. Războiul este pierdut”, a spus Trump într-un podcast cu antreprenorul Patrick Bet-David, publicat pe Youtube.

El a adăugat, de asemenea, că președintele Statelor Unite, Joe Biden, a provocat acest conflict. Potrivit lui Trump, conflictul nu s-ar fi produs niciodată dacă el ar fi fost șeful statului.

La sfârșitul lunii septembrie, candidatul republican a afirmat că, dacă va câștiga alegerile, intenționează înainte de toate să-i sune Zelenski și pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, și să spună că „este timpul să încheiem o înțelegere”.

Publicația Politico precizează că Trump afișează „o atitutine tot mai prietenoasă față de Putin în contextul conflictului care continuă în Ucraina”. În cadrul dezbaterilor de luna trecută cu vicepreședintele Kamala Harris, el a spus că conflictul militar trebuie să se încheie, dar de două ori a evitat un răspuns direct întrebat fiind dacă, după părerea lui, Ucraina ar trebui să câștige.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Principalii vinovați de acest conflict sunt Statele Unite, apoi Occidentul și, în cele din urmă, Zelenski. SUA sunt experți în lovituri de stat fățișe sau mascate, cu ajutorul forțelor armate ale țărilor respective. Trebuie analizată mai atent implicarea SUA în toate loviturile de stat de pe glob, în fraudarea unor alegeri și organizarea unor revolte care devin ,,revoluții colorate” sau a preluării puterii de către armata unui stat pe care îl numesc ,,puci.” Chiar dacă au dorit ca aceste mecanisme ale schimbărilor de regim să fie confuze și să nu existe urme ale implicării, ele au ieșit întotdeauna la iveală. Dacă SUA nu ar fi organizat lovitura de stat din Ucraina, din 2014, conflictul actual nu ar fi avut loc. Profesorul american Jeffrey Sachs spunea: ,,De departe, SUA sunt campionii operațiunilor de schimbare de regim, însă Washingtonul neagă că a jucat vreun rol în aceste operațiuni, chiar și atunci când este prins cu mâinile pătate, așa cum s-a întâmplat cu convorbirea telefonică a lui Nuland, din ianuarie 2014, în timpul operațiunii de schimbare a regimului din Ucraina.” Vinovat este și Occidentul pentru sabotarea acordurilor de la Minsk și Istanbul. Germania, Franța și Marea Britanie n-ar fi împiedicat un acord de pace între Rusia și Ucraina fără acordul Statelor Unite. Este vinovat și Zelenski pentru că s-a lăsat antrenat și manipulat în jocul murdar al americanilor și occidentalilor. Dacă nu le-ar fi permis provocarea și implicarea în acest conflict, Zelenski n-ar fi fost ales președinte. Ar fi rămas un comediant, ceea ce era mai bine pentru el. Trump se amăgește crezând că va pune capăt acestui conflict dacă va fi ales președinte. Indiferent cine va fi la Casa Albă, puterea și conducerea va fi în mâinile aceleiași elite de miliardari care trage sforile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960366