Hot News
Grușko: Declarațiile Poloniei despre interceptarea rachetelor rusești, iresponsabile
19/10
Putin, despre amenințările Ucrainei referitoare la armele nucleare
19/10

Putin: Rusia este deschisă cooperării în afaceri

Foto: RIA Novosti

Rusia este deschisă unei cooperări reciproc avantajoase în afaceri, a declarat președintele Vladimir Putin la forumul de afaceri BRICS (în imagine), relatează Gazeta.ru.

„Stimați colegi, Rusia este cât se poate de deschisă către o cooperare reciproc avantajoasă”, a spus liderul de la Kremlin.

Totodată, el a atras atenția asupra faptului că Rusia creează condiții confortabile, competitive la nivel mondial pentru mediile de afaceri autohton și străin. Rusia, a subliniat șeful statului, este gata să atragă tehnologie și capital din străinătate.

Putin a spus, de asemenea, că firmele din țările membre BRICS cooperează cu succes între ele și realizează proiecte comune.

Planul de acțiuni al președinției Rusiei la BRICS

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a anunțat că planul de acțiuni al președinției Rusiei la BRICS este îndeplinit în proporție de 80%.

„Este pus în practică planul consistent de acțiuni ce vizează promovarea partenerilor, în trei domenii cheie: politică și securitate, economie și legături culturale și umanitare. În prezent, planul a fost îndeplinit în proporție de peste 80%. Au fost întreprinse mai mult de 200 de activități, consfătuiri, întâlniri, conferințe, reuniuni de profil. S-au desfășurat cele mai multe dintre ședințele ministeriale și la nivel de experți programate. Dar, firește, evenimentul central va fi apropiatul summitul BRICS”, a spus Putin.

Anterior, fostul vicepreședinte al Noii Bănci de Dezvoltare a BRICS (NDB), Paulo Nogueira Batista, a îndemnat la crearea unui sistem alternativ de plăți internaționale, unul invulnerabil la sancțiunile Statelor Unite și ale altor țări occidentale. În opinia sa, BRICS s-ar putea concentra, de asemenea, pe crearea unei monede digitale unice, care, alături de cele naționale, să fie utilizată pentru tranzacțiile comerciale între parteneri.

BRICS este o organizație interstatală creată în 2006. Rusia a preluat președinția BRICS la 1 ianuarie. Anul a început cu aderarea de noi membri – altărui de Rusia, Brazilia, India, China și Africa de Sud, din BRICS fac parte acum Egiptul, Etiopia, Iranul, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

Președinția BRICS a Rusiei este deținută sub motto-ul consolidării multilateralismului pentru o dezvoltare și securitate globală echitabilă. În cadrul președinției sale, Federația Rusă organizează peste 200 de evenimente politice, economice și sociale. Summitul va avea loc la Kazan în perioada 22-24 octombrie.

2 Comments

  1. Succes BRICS !!! We need a better world.

  2. Carmen spune:

    Cine nu face afaceri cu Rusia sub pretextul sancțiunilor sau a altor aberații impuse de americani, ori e prost ori nu gândește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960324