Hot News
Trump îl consideră pe Zelenski vinovat de conflictul ruso-ucrainean
19/10
Grușko: Declarațiile Poloniei despre interceptarea rachetelor rusești, iresponsabile
19/10

Orban: De ce atâta vâlvă în jurul ”planului victoriei” lui Zelenski

Viktor Orban/ Foto: Lenta.ru

„Planul victoriei” președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, ”îți dă frisoane”, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, într-o postare pe pagina sa de Facebook, relatează Lenta.ru.

„Zelenski își va prezenta „planul victoriei”. De la ceea ce a declarat el ieri în parlamentul ucrainean te ia cu frison, ba chiar mai mult”, a scris el.

Șeful guvernului ungar a apreciat că Uniunea Europeană trebuie să-și schimbe strategia și să demareze o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina. El a menționat că UE pierde în conflictul din Ucraina pentru că a intrat în el cu o strategie prost gândită și pusă prost în aplicare, pentru care responsabilitatea revine președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit spuselor sale, necesitatea unei schimbări de strategie nu înseamnă agravarea războiului sau un număr mai mare de arme periculoase cu rază lungă de acțiune.

„Trebuie să trecem de la o strategie militară la o strategie a păcii. Este nevoie de o încetare a focului și de negocieri de pace”, a conchis premierul.

Anterior, Orban a afirmat că Occidentul se află într-o poziție dezavantajoasă în Ucraina. El a estimat, totodată, că cineva trebuie să fie tras la răspundere pentru acest lucru.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru că Ungaria nu se implică în acest conflict, premierul Orbán a spus în cadrul unui interviu la postul de radio Kossuth că UE este formată din două grupuri: ,,sunt ceilalți și suntem noi.” Despre planul lui Zelenski a declarat: ,,Ceea ce a existat până acum ca plan s-a dovedit a fi planul înfrângerii, iar acum vor să-l schimbe într-un plan al victoriei”, adăugând că poți doar să pierzi cu acest plan. Lupta Ucrainei este pierdută de mult. ,,Alea iacta est!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960427