Hot News
Orban: De ce atâta vâlvă în jurul ”planului victoriei” lui Zelenski
19/10
Putin: Rusia este deschisă cooperării în afaceri
19/10

Grușko: Declarațiile Poloniei despre interceptarea rachetelor rusești, iresponsabile

Clădirea Ministerului rus de Externe/ Foto: RIA Novosti

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Grușko, a criticat declarația autorităților poloneze referitoare la capacitatea sistemului american de apărare antirachetă de la Redzikowo de a intercepta rachete rusești. El a calificat vorbele rostite ca fiind iresponsabile, relatează Vzgliad.

Potrivit spuselor sale, declarațiile sunt iresponsabile și subliniază radicalismul poziției Poloniei printre țărilor NATO.

Baza poloneză de apărare antirachetă de la Redzikowo este situată la 165 de kilometri de granița cu Rusia și este dotată cu puternicul radar AN/SPY-1, lansatoare Mk 41 VLS și rachete antibalistice SM-3 (Standard Missile-3).

După cum a precizat Grușko, liderii Poloniei își permit deseori afirmații provocatoare ceea ce, în opinia părții ruse, poate avea efect negativ asupra contextului internațional și a securității din regiune.

Anterior, fostul șef al Statului Major General polonez, Raimund Andrzejczak, a vorbit despre planurile Poloniei de a ataca orașul Sankt Petersburg în cazul unui conflict cu Rusia.

Andrzejczak a mai precizat că Polonia cumpără 800 de rachete cu o rază de acțiune de până la 900 de kilometri pentru folosirea lor în caz de război cu Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Îi mănâncă pielea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2960413