Categories: MilitarRusia si lumea

Ucraina vorbește despre arme nucleare proprii, dar nu are cu ce să le facă

Autoritățile ucrainene analizează la modul serios posibilitatea de a redobândi arme nucleare, afirmă publicația Bild, citând o sură.

„Avem materialele, avem cunoștințele. Dacă se va da ordin, vom avea nevoie doar de câteva săptămâni pentru a obține prima bombă”, a spus oficialul ucrainean citat de Bild și a cărui identitate nu este dezvăluită.

Potrivit tabloidului, condiția pentru restabilirea arsenalului nuclear al Ucrainei ar putea fi o nouă încercare a armatei ruse de a ataca Kievul.

În același timp, publicația Vzgliad enumeră o serie de elemente care reduc, practic, la zero, posibilitatea ca Ucraina să construiască o armă nucleară.

  1. Industria ucraineană de apărare nu are și nu a avut niciodată întreprinderi pentru fabricarea de arme nucleare – acest domeniu de activitate a fost dezvoltat în totalitate în RSFSR (Federația Rusă – n.r.).
  2. Crearea unor astfel de întreprinderi este o chestiune nu de câteva săptămâni, ci de ani pentru industria unei țări dezvoltate și în condiții normale.
  3. Condițiile în care o parte semnificativă a industriei ucrainene s-a pierdut, iar restul este permanent atacată, nu sunt normale.
  4. Toate declarațiile Kievului pe această temă sunt o încercare de a obține din partea NATO obligații directe de apărare, pentru că alternativa pentru NATO este să recunoască înfrângerea.
  5. … Zelenski nu-și îndrăgește compatrioții

Venind în completare, deputatul Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, a exclus categoric posibilitatea ca Ucraina să construiască arme nucleare, explicând că Ucraina ”nu are nici competențe, nici materiale, nici echipamentele” necesare în acest scop.

„Cât încearcă Iranul să dezvolte. Deși are mult mai multe competențe, nu există nici până în ziua de astăzi date concrete că a reușit sau nu să le fabrice. Ucraina nici nu a început să se ocupe de acest lucru, pentru că nu are cine să se ocupe”, a declara politicianul pentru RIA Novosti.

Potrivit deputatului, Ucraina poate crea o „bombă murdară” radioactivă, dar Rusia ia în considerare toate posibilitățile.

Owner

Recent Posts

Putin, pentru un acces mai mare al rușilor la practicarea sportului

56% dintre ruși fac sport în mod regulat, a declarat președintele rus Vladmiir Putin la…

2 ore ago

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE,…

3 ore ago

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect…

4 ore ago

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

o zi ago

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără…

o zi ago

Mark Rutte nu a susținut total „planul victoriei” lui Zelenski

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că organizația pe care o conduce analizează…

o zi ago

This website uses cookies.