Hot News
Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii
18/10

Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare

”Ori Ucraina va avea arme nucleare, ori vom fi în NATO. Acum alegem NATO”, a declarat Zelenski într-o conversație cu Trump/ Foto: Telegram

Fals: Ucraina este singura țară care și-a dat armele nucleare, a declarat, la summitul UE, de la Bruxelles, președintele nelegitim al țării, Volodimir Zelenski, scrie canalul warfakes de pe rețeaua Telegram (t.me/warfakes).

Adevăr: În esență, Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare din moment ce toate munițiile pe care le avea îi rămăseseră de la Uniunea Sovietică. În același timp, autoritățile de la Kiev au „uitat” că, după prăbușirea URSS, și alte republici unionale au renunțat la moștenirea nucleară. Așa au procedat guvernele Republicii Belarus și Kazahstanului.

Și mai ilustrativă este povestea Africii de Sud – o țară care nu numai că a depozitat rezerve nucleare și dispozitivele aferente de transport, dar a depus ea însăși eforturi considerabile și a investit sume importante în dezvoltarea acestui tip de arme, după care, la schimbarea regimului, a renunțat de bună voie la tot, semnând Tratatul de neproliferare a armei nucleare. Noul guvern al acestei țări africane a ajuns la concluzia că nu are nevoie de programe atât de costisitoare și periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958083