Hot News
Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO
17/10
Ucraina nu a deținut niciodată arme nucleare
18/10

Proiect ce interzice propaganda publică a persoanelor care aleg să nu aibă copii

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus/ Foto: RIA Novosti

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului rus, a adoptat în primă lectură un proiect de lege ce interzice propaganda pe internet, în mass-media, în publicitate și cinema, a mișcării childfree, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Legislativului, relatează Smotrim.ru.

Se precizează că au fost modificate textele a șase legi federale în vigoare, ce prevăd inclusiv interzicerea propagandei pedofiliei, LGBT (mișcare interzisă în Federația Rusă) și schimbarea de gen.

„Continuăm să formăm un câmp juridic unic pentru protecția copiilor, a familiilor și a valorilor tradiționale. Este important ca oamenii, în primul rând cei din generația tânără, să fie protejați de idelologia ce impune refuzul de a procrea copii, pe internet, în mass-media, în filme de cinematografie și publicitate”, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Potrivit precizărilor sale, este vorba de interdicția de a difuza conținut distructiv, care poate influența decizia de a procrea copii, nu despre refuzul cetățenilor de a deveni părinți. Proiectul a fost susținut de 388 de deputați.

Un proiect de lege care interzice propaganda mișcării childfree a fost depus în Duma de Stat pe 25 septembrie 2024. Autorii inițiativei au fost deputați în frunte cu președinții ambelor Camere ale parlamentului Valentina Matvienko și Viaceslav Volodin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2958085