Categories: MilitarRusia si lumea

Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist

„Planul victoriei” elaborat de Volodimir Zelenski reprezintă o isterie și un set de sloganuri fără legătură între ele, a apreciat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează Smotrim.ru.

Miercuri, Zelenski a prezentat în Rada Supremă planul său în cinci puncte. În document se vorbește, în principal, despre necesitatea de a primi rapid Kievul în NATO, de a organiza producție de arme și de a desfășura pe teritoriul țării un „pachet strategic de descurajare non-nucleară”. Se propune, de asemenea, întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei. Planul cuprinde inclusiv o anexă secretă.

Ieșind în fața presei, Zaharova a descris planul lui Zelenski ca fiind o „altă isterie” și „spume sângerii pe buzele unui ucigaș neonazist”.

„Nu este, desigur, nici un fel de plan, este un set de sloganuri fără legătură între ele”, a apreciat reprezentanta oficială a MAE rus.

Potrivit spuselor sale, Occidentul a demonstrat deja cum vede el, de fapt, Ucraina în arhitectura de securitate. ”În mormânt văd ei Ucraina și pe cetățenii ucraineni tot în mormânt”, a declarat Zaharova.

Planul împinge NATO spre un conflict cu Rusia

În același timp, Zaharova a precizat că planul lui Zelenski împinge NATO spre un conflict direct cu Rusia. După cum menționează Smotrim.ru, punctul doi din document se referă la întărirea apărării țării. Zelenski susține necesitatea de a folosi arme cu rază lungă de acțiune pentru a ataca obiective din Rusia și de a ”provoca împreună cu partenerii daune aviației ruse”.

„Adică îi împinge pe membrii NATO în conflict direct cu țara noastră și insistă din nou pe ideea de a primi permisiunea de a folosi în atacurile asupra teritoriului Rusiei arme cu rază lungă de acțiune”, a spus Maria Zaharova.

„Planul victoriei” lui Zelenski este „planul nenorocirii” Ucrainei, deoarece scopul principal al planului este de a stoarce bani.

„Cred că Zelenski a demonstrat definitiv tuturor că îi detestă pe ucraineni într-atât, încât se poate vorbi despre ”ukrainofobie”, a adăugat ea.

Owner

View Comments

  • Planul de victorie a lu Zelenski este o aberație în 5 puncte. Adică este un poligon cu cinci laturi (pentagon). A dorit să facă aluzie la Pentagonul american? Sau vrea să fie o pentagramă, folosită de Zelenski ca un talisman? Anexele secrete ale planului sunt pentru senzații tari și impresii artistice. Își închipuie că scoate asul din mânecă și-l sperie pe Vladimir Putin. Este un plan de cerșit și un pre-testament a lui Zelenski.

Recent Posts

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită,…

21 de ore ago

Mark Rutte nu a susținut total „planul victoriei” lui Zelenski

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că organizația pe care o conduce analizează…

22 de ore ago

Zaharova: Doar 10.000 de buletine de vot pentru cei 500.000 de moldovenii din Rusia

În Rusia trăiesc aproximativ 500.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, dar pentru ei au fost…

22 de ore ago

Arhivele FSB: Jimmy Carter putea declanșa un război nuclear împotriva URSS

În vara anului 1980, cu mai puțin de jumătate de an îninatea alegerilor prezidențiale americane,…

o zi ago

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

2 zile ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

2 zile ago

This website uses cookies.