Hot News
Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist
17/10

Presa: Condiția Occidentului pentru primirea Ucrainei în NATO

Exercițiile NATO din Polonia/ Foto: AP

Pentru a adera la NATO, Ucraina trebuie să aibă o frontieră de stat bine stabilită, informează agenția Associated Press, citând diplomați din țările alianței, relatează RIA Novosti.

„Granițele Ucrainei trebuie să fie clar delimitate înainte ca această țară să poată intra (în NATO – nota editorului)”, se subliniază în articol.

În acest caz, notează agenția de presă, va fi clar în ce condiții se va aplica articolul 5 din Tratatul Atlanticului de Nord, care vorbește despre apărarea colectivă.

Invitarea imediată a Ucrainei în Alianță este primul punct din așa-numitul plan al victoriei elaborat de Volodimir Zelenski și pe care l-a prezentat în Rada Supremă. În total sunt cinci puncte și trei anexe secrete. Punctul doi se referă la ridicarea restricțiilor asupra atacurilor cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune asupra teritoriului Rusiei. La punctul trei este vorba despre desfășurarea în Ucraina a unui „pachet complex de descurajare non-nucleară” a Rusiei. Potrivit estimărilor lui Zelenski, conflictul ar trebui să se încheie cel târziu în 2025.

Ministerul rus de Externe a numit acest plan un set de sloganuri fără legătură unele cu altele.

De asemenea, reprezentantul permanent al SUA la organizație, Julianne Smith, a declarat că NATO nu va invita Ucraina în viitorul apropiat.

Vladimir Putin a remarcat că posibila intrare a Ucrainei în Alianță este o amenințare la adresa securității Rusiei, aceste riscuri au devenind unul dintre motivele pentru începerea operațiunii militare speciale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina va intra în NATO când va zbura porcu’ sau când eu voi deveni prințesă. Adică, niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957960