Hot News
Zaharova: Doar 10.000 de buletine de vot pentru cei 500.000 de moldovenii din Rusia
17/10
Zaharova, despre „planul victoriei” lui Zelenski: Spume sângerii pe buzele unui neonazist
17/10

Mark Rutte nu a susținut total „planul victoriei” lui Zelenski

Mark Rutte/ Foto: EPA

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că organizația pe care o conduce analizează atent ”planul victoriei” prezentat miercuri de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie Smotrim.ru.

Șeful Alianței a menționat că NATO a luat act de documentul ucrainean, dar nu a primit o susținere necondiționată. Responsabilii Alianței intenționează să explice Kievului o serie întreagă de chestiuni.

„Acesta este planul ucrainean al victoriei. Am luat notă de el și îl vom dezbate, multe dintre punctele înscrise pe această listă reclamă precizări din partea aliaților, ceea ce se va face cu ușile închise”, a declarat secretarul general.

Vorbind la o conferință de presă special convocată la Bruxelles, Rutte a subliniat că „planul victoriei” este un „semnal puternic” din partea lui Zelenski, dar că pot exista inclusiv păreri diferite asupra diferitelor aspecte politice și militare ale planului.

„Trebuie să vedem ce putem face și ce nu”, a spus Rutte.

În concluzie, șeful Alianței a precizat că o astfel de abordare nu înseamnă că NATO nu susține Ucraina în conflictul cu Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Planul de pace a devenit planul de victorie. Încă nu știu ce pot face cu acest plan? Să se șteargă la dos cu el! Apoi să tragă apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957966