Categories: MilitarRusia si lumea

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost răpiți din Regiunea Kursk

Ombudsmanului ucrainean, Dmitri Lubineț, i-a fost trimisă o solicitare cu rugămintea de a ajuta la identificarea locului în care se află locuitorii evacuați cu forța din Regiunea Kursk și facilitarea unei vizite, a anunțat împuternicitul pentru drepturilor omului în Rusia, Tatiana Moskalkova, scrie Vzgliad.

Potrivit precizărilor sale, este vorba despre căutarea rudelor și a unor întregi familii despre care se primesc mesaje de la locuitorii Regiunii Kursk.

„Am trimis o solicitare oficială Ombudsmanului Ucrainei cu rugămintea ca el să ajute la identificarea locului în care se află acești oameni și care este soarta lor, iar dacă există posibilitatea, să fie vizitați, pentru a vedea în ce condiții se află ei”, a spus Moskalkova.

Ea a anunțat că s-a adresat inclusiv ”Comitetului Internațional al Crucii Roșii în timpul unei întâlniri cu președintele Comitetului, Mirjana Spoljaric, exprimând durerea și îngrijorarea, descriind tragedia oamenilor din Regiunea Kursk”.

Presa a informat că CICR „i-a vizitat pe acești oameni”. „Încă nu am nici un fel de detalii. Ne ocupăm de această chestiune, pentru a claifica pe cât este posibil soarta acestor oameni. În acest sens sunt activate toate canalele”, a spus Moskalkova.

Potrivit publicației Vzgliad, rudele a peste o mie de locuitori ai Regiunii Kursk, care au fost luați cu forța de către militarii ucraineni, au cerut ajutorul Oficiul Ombudsmanului. Moskalkova a vorbit despre scrisoarea adresaăt lui Lubineț prin care i-a cerut să precizeze numărul exact de locuitori evacuați cu forța din Regiunea Kursk.

Owner

Recent Posts

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

2 minute ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

2 ore ago

Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE

Rusia va avea dreptul să confiște activele Uniunii Europene în cazul unor acțiuni similare din…

2 ore ago

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul…

16 ore ago

Zelenski nu a reușit să obțină un răspuns ferm din partea europenilor

Oleg ISAICENKO Numindu-se președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a încheiat turneul european. Această călătorie în…

23 de ore ago

„Act de teroare politică pură”: În Moldova a fost reținut primarul orașului Orhei

Angajații Centrului Național de Luptă împotriva Corupției (CNLC) din Moldova au percheziționat sediul primăriei orașului…

o zi ago

This website uses cookies.