Hot News
Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor
15/10
Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE
16/10

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Tatiana Moskalkova/ Foto: kremlin.ru

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost răpiți din Regiunea Kursk

Ombudsmanului ucrainean, Dmitri Lubineț, i-a fost trimisă o solicitare cu rugămintea de a ajuta la identificarea locului în care se află locuitorii evacuați cu forța din Regiunea Kursk și facilitarea unei vizite, a anunțat împuternicitul pentru drepturilor omului în Rusia, Tatiana Moskalkova, scrie Vzgliad.

Potrivit precizărilor sale, este vorba despre căutarea rudelor și a unor întregi familii despre care se primesc mesaje de la locuitorii Regiunii Kursk.

„Am trimis o solicitare oficială Ombudsmanului Ucrainei cu rugămintea ca el să ajute la identificarea locului în care se află acești oameni și care este soarta lor, iar dacă există posibilitatea, să fie vizitați, pentru a vedea în ce condiții se află ei”, a spus Moskalkova.

Ea a anunțat că s-a adresat inclusiv ”Comitetului Internațional al Crucii Roșii în timpul unei întâlniri cu președintele Comitetului, Mirjana Spoljaric, exprimând durerea și îngrijorarea, descriind tragedia oamenilor din Regiunea Kursk”.

Presa a informat că CICR „i-a vizitat pe acești oameni”. „Încă nu am nici un fel de detalii. Ne ocupăm de această chestiune, pentru a claifica pe cât este posibil soarta acestor oameni. În acest sens sunt activate toate canalele”, a spus Moskalkova.

Potrivit publicației Vzgliad, rudele a peste o mie de locuitori ai Regiunii Kursk, care au fost luați cu forța de către militarii ucraineni, au cerut ajutorul Oficiul Ombudsmanului. Moskalkova a vorbit despre scrisoarea adresaăt lui Lubineț prin care i-a cerut să precizeze numărul exact de locuitori evacuați cu forța din Regiunea Kursk.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Vă bazați pe Dmitri Lubineț că va căuta locuitorii dispăruți din Kursk sau că va răspunde cererii? E ocupat să reclame Rusia la ONU și la Comitetul Central al Crucii Roșii, cum că a torturat și executat prizonieri de război ucraineni în prima linie. Invocă încălcările Convențiilor de la Geneva, dar nu are dovezi pentru ceea ce reclamă. Cică are niște înregistrări video, dar nu le-a verificat nimeni dacă sunt reale. Tot caută dovezi, poate ,,fabrică” niște fake-uri între timp. De aceea nu se va ocupa de locuitorii din Kursk. Probabil că bărbații au fost deja înrolați cu forța să lupte împotriva rușilor, iar copiii au fost vânduți în Occident. E necesară o proprie anchetă și o căutare din partea autorităților ruse, fiindcă nu sunt șanse să primiți sprijinul comisarului ucrainean pentru drepturile omului, Lubineț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2956923