Hot News
Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE
16/10
Cine e acolo la putere?
16/10

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Mihail Podoliak/ Foto: Anadolu Agency via Getty Images

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei, relatează agenția TASS.

Consilierul șefului Biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat dezamăgirea că Occidentul a refuzat să deschidă un „al doilea front” împotriva Rusiei.

„Este evident că Ucraina nu va obține deschiderea, de către aliați, a unui „al doilea front” [împotriva Rusiei]”, a scris el pe rețeaua de socializare Telegram. Podoliak și-a exprimat speranța că sancțiunile împotriva Rusiei vor fi înăsprite.

Anterior, Kievul a cerut Occidentului să doboare rachete și drone rusești deasupra teritoriului Ucrainei. Dar după întrevederea cu noul Secretar general al NATO, Mark Rutte, președintele țării, Volodimir Zelenski, a recunoscut că aliații nu sunt pregătiți pentru așa ceva.

Săptămâna trecută, Zelenski a anunțat că pregătește propriul său plan de încheiere a conflictului, prezentat liderilor Marii Britanii, Germaniei, Italiei, Statelor Unite și Franței. El prevede o creștere a livrărilor de arme, atacuri cu arme cu rază lungă în adâncimea teritoriului Rusiei, un proces accelerat de aderare a Ucrainei la NATO, după care participarea țărilor occidentale la reconstrucția Ucrainei. Mai multe publicații de presă au anunțat, citând surse, că reacția aliaților Kievului la aceste propuneri a fost reținută.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat în repetate rânduri că Ucraina nu este capabilă să lanseze atacuri în profunzimea teritoriului Rusiei fără ajutorul Occidentului, deoarece pentru o astfel de acțiune este nevoie de date de la sateliții de recunoaștere și misiuni de zbor. Liderul rus a menționat că țările NATO nu doar discută acum despre posibila utilizare a armelor occidentale cu rază lungă de acțiune de către Kiev, ci, de fapt, decid dacă să se implice direct în conflictul ucrainean. Potrivit lui Putin, Moscova va lua decizii pornind de la acele amenințări care se creează pentru Federația Rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Parcă urlau că doresc să fie pace, iar acum se gândesc cum să deschidă un al doilea front împotriva Rusiei. Asta înseamnă pacea pentru conducerea Ucrainei? Un al doilea front… Își vine să râzi de absurditățile rostite de Podoliak. Și ăsta trage ceva pe nas?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957009