Categories: MilitarRusia si lumea

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul polonez al Apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysh. El a spus că societatea poloneză este șocată de stilul de viață luxos al tinerilor veniți din Ucraina, relatează tvzvezda.ru.

Contactat de publicația online Interia, oficialul ucrainean a subliniat că ucrainenii conduc mașini scumpe, la sfârșit de săptămână se relaxează în hoteluri de cinci stele și afișează o atracție spre lux. În opinia ministrului, ceea ce se întâmplă este nedrept față de polonezii care ajută Ucraina și pe refugiații ucraineni, care plătesc contribuții pentru sănătate, pentru facilitățile de care se bucură aceștia, pentru educația loc, pentru livrările de arme.

În același timp, Kosiniak-Kamysh a susținut propunerea colegului său de conducerea ministerului de Externe, Radoslaw Sikorski, de a-i priva de beneficii sociale pe ucraineni aflați în Uniunea Europeană și care au vârsta de recrutare în armată.

După începerea operațiunii militare speciale, în Ucraina a fost declarată mobilizarea generală și a fost instituită legea marțială. Pe internet apar regulat înregistrări video cu angajați ai Centrelor de recrutare care efectuează raiduri în locuri publice. Bărbații apți pentru serviciul militar trebuie să prezinte actele de identitate, le sunt înmânate somații chiar pe stradă, sunt vârâți cu forța în mașini și duși în direcție necunoscută.

Pe fondul mobilizării forțate, locuitorii Ucrainei încearcă să-i mituiască pe angajații acestor centre, să iasă din țară cu acte false sau să treacă ilegal granița.

Owner

View Comments

  • Nu doar polonezii sunt revoltați. Și în Germania este scandal pe această temă. Refugiații ucraineni care nu vor să muncească primesc de peste doi ani un ajutor social mai mare decât solicitanții la azil. Astfel că un refugiat ucrainean încasează 583 de euro pe lună. De asemenea, ei nu plătesc chirie. Este normal ca lumea să fie revoltată pe cei care sunt apți de muncă și nu vor să se angajeze. Tot greul îl duce populația autohtonă. Liderul grupului parlamentar în Bundestag al Uniunii Creștin Sociale din Bavaria, Alexander Dobrindt, le-a cerut refugiaților ucraineni să aleagă: ,,Munciți în Germania sau întoarceți-vă în Ucraina, în partea de vest, care este mai sigură." La noi nimeni nu se revoltă, deși se întâlnesc ucraineni cu mașini luxoase în stațiuni la munte și la mare, în hoteluri de lux, prin cluburi. Sub 3% dintre refugiații stabiliți la noi au acceptat să muncească. Restul sunt în stare de odihnă și relaxare permanentă. Până în aprilie 2023 un refugiat ucrainean primea 420 de euro pe lună, iar o familie formată din trei persoane primea 1265 de euro pe lună. Legea a fost modificată, iar acum un refugiat ucrainean primește 270 de euro pe lună, iar o familie 760 de euro pe lună. Să nu mai amintesc de alocațiile primite de copiii ucraineni refugiați la noi (care le depășesc cu mult pe cele ale copiilor români), de gratuitățile la unele servicii publice și unele facilități educaționale, precum predarea unor materii în limba ucraineană. Noi, dacă am fi fost refugiați la ei am fi primit aceste ajutoare și facilități? Mă îndoiesc. Etnicilor români aflați în Ucraina li se limitează accesul la învățământ în limba română, slujirea în bisericile ortodoxe române se face în limba ucraineană. Bine, noi nu putem fi revoltați dacă un refugiat ucrainean apt de muncă primește pentru lenevie un ajutor financiar care de multe ori îl depășește pe cel al unui salariat sau pensionar român, pentru că noi suntem un neam amorțit, veșnic cu privirea în pământ și cu căciula în mână așteptând ordine de la Casa Albă, Bruxelles și Kavalec.

Recent Posts

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost…

19 minute ago

Zelenski nu a reușit să obțină un răspuns ferm din partea europenilor

Oleg ISAICENKO Numindu-se președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a încheiat turneul european. Această călătorie în…

20 de ore ago

„Act de teroare politică pură”: În Moldova a fost reținut primarul orașului Orhei

Angajații Centrului Național de Luptă împotriva Corupției (CNLC) din Moldova au percheziționat sediul primăriei orașului…

22 de ore ago

Vulin: Serbia consideră aderarea la BRICS ca alternativă la UE

Serbia consideră aderarea la BRICS ca alternativă reală la intrarea în Uniunea Europeană, a declarat…

23 de ore ago

Alaudinov: Armata rusă a eliberat jumătate din teritoriul Regiunii Kursk, ocupat de trupele ucrainene

Aproape jumătate din teritoriul regiunii Kursk, ocupat de forțele armate ucrainene, a fost deja eliberat,…

o zi ago

MAE: BRICS nu a fost și nu va fi o alianță militară

BRICS nu a fost niciodată și nu va fi o alianță militară, se arată în…

2 zile ago

This website uses cookies.