Hot News
TASS: Militarii ucraineni au ucis copii în Regiunea Kursk
14/10
Alaudinov: Armata rusă a eliberat jumătate din teritoriul Regiunii Kursk, ocupat de trupele ucrainene
15/10

MAE: BRICS nu a fost și nu va fi o alianță militară

Deschiderea celui de-a 7-lea Summit media al BRICS din Moscova/ Foto: rutube.ru

BRICS nu a fost niciodată și nu va fi o alianță militară, se arată în declarația publicată pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei, comentând un articol din ziarul britanic The Times, potrivit căruia BRICS trebuie să îngrijoreze NATO, scrie Vedomosti.

„BRICS nu a fost niciodată, nu este și nu intenționează să devină alianță militară. Mai mult, BRICS nu este nici măcar o organizație internațională sau o structură de integratoare, este o asociație interstatală unde participanții au drepturi egale”, se spune în document.

Ministerul de Externe a subliniat că articolele dintr-o serie de mass-media occidentale care descriu BRICS ca posibil rival militar al NATO nu corespund realității. BRICS își construiește relațiile pe principiile respectului reciproc, incluziunii și susținerii unei dezvoltări economice globale. Țările participante subliniază că obiectivul principal rămâne asigurarea stabilității și echității în economia globală, fără ca activitatea lor să fie îndreptate împotriva altor state.

În articolul din The Times se afirmă că extinderea BRICS până la BRICS+, cu noi membri precum Egipt, Arabia Saudită și Iran, formează un bloc politico-economic care dorește să-și întărească independența față de Occident, controlând resursele de importanță critică, inclusiv metalele rare. Acest lucru trezește îngrijorări în Occident, deoarece o astfel de alianță ar putea reglementa lanțurile globale de aprovizionare și ar putea submina sancțiunile impuse Rusiei și Chinei. Deocamdată însă, unii experți sunt de părere că BRICS+ nu va deveni un bloc militar adevărat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru presa occidentală poate ar trebui să le explicați ca unor copii de grădiniță, eventual să folosiți desene și cartonașe. Nu-i duce capul să înțeleagă. Iar cei care înțeleg și nu vor să admită adevărul sunt pierduți cu totul în răutatea lor. Nu merită să le tot dați explicații și să vă justificați. Cine sunt ei, de fapt? Niște nulități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2956793