Hot News
Odessa: Femeie ucisă după ce a desfășurat steagul Rusiei
14/10
Ce i-a dăruit Erdogan lui Putin de ziua lui
14/10

Karaganov: Rusia nu se poate opri, altfel Occidentul va învinge

Serghei Karaganov/ Foto: aif.ru

Dacă Rusia decide să oprească acum operațiunea specială din Ucraina și să meargă la negocieri de pace, acest lucru va însemna, practic, victoria Occidenului. Iar pe viitor, acest lucru ar putea duce la intensificarea agresiunii lui împotriva altor state, a apreciat Serghei Karaganov, director științific al Facultății de Economie Mondială și Politică Mondială din cadrul Școlii Superioare de Economie, citat de URA.ru.

„Dacă noi, Rusia nu ne oprim acum și nu zdrobim Occidentul, dacă nu îi aplicăm o înfrângere strategică, nevictoria noastră va însemna victoria Occidentului, care va merge să atace mai departe pe toți”, a spus Karaganov, citat de RIA Novosti. Drept exemplu el a dat China, Brazilia și India, care se pronunță în favoarea încheierii conflictului și începerea negocierilor de pace. Karaganov consideră că după victoria asupra Rusiei, Occidentul va ataca aceste state.

URA.ru amintește, în context, că în luna mai a acestui an, China și Brazilia au prezentat proiectul comun, ”Prietenii păcii”, ce îndeamnă la soluționarea crizei ucrainene și evidențiază negocierile ca fiind unica modalitate de rezolvare a conflictului. Tot ele au propus, de asemenea, organizarea unei conferințe internaționale de pace cu participarea tuturor părților interesate. În același timp, China a publicat un plan în 12 puncte de soluționare a situației, inclusiv apeluri la încetarea focului și respectarea securității tuturor țărilor.

Anterior, ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui, a exprimat convingerea Beijingului că, cu cât mai multă lume va adera la mesajul comun, cu atât mai mic este riscul de escaladare a conflictului. Reprezentanții Africii de Sud au fost de acord cu punctul lui de vedere. Ei au ieșit cu o declarația conform căreia singura modalitate de rezolvare a conflictului din Ucraina sunt măsurile politice, in special negocierile de pace.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Operațiunea specială nu se poate opri decât atunci când toate obiectivele Rusiei vor fi atinse. Apoi se poate vorbi de o pace în termenii aleși de Rusia. La negocieri nu au ce căuta Statele Unite și Marea Britanie, acești urâtori de pace. Dar știe Vladimir Putin și echipa din jurul lui când și ce trebuie să facă. Vor lua decizia cea mai bună pentru Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2956816