Hot News
Karaganov: Rusia nu se poate opri, altfel Occidentul va învinge
14/10
TASS: Militarii ucraineni au ucis copii în Regiunea Kursk
14/10

Ce i-a dăruit Erdogan lui Putin de ziua lui

Președinții Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan/ Foto: tvc

Asistentul președintelui Rusiei, Iuri Ușakov, a spus că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a dăruit lui Vladimir Putin o vază de ziua de naștere a acestuia. Cadoul a fost oferit șefului statului rus înainte de discuțiile purtate cu Erdogan, informează Kommersant.

„Pot spune că este o vază frumoasă. De ce punem accent pe acest aspect, pentru că însuși președintele Turciei a cerut ca darul lui să fie oferit până la convorbirea telefonică avută cu președintele nostru. Iată de ce a atras o atenție deosebită”, a explicat Ușakov jurnalistului Pavel Zarubin, de la postul de televiziune VGTRK.

Pe 7 octombrie, Vladimir Putin a împlinit 72 de ani. Asistentul președintelui a menționat că prețul cadoului oferit de Erdogan a depășit ”un pic” plafonul de 3000 de ruble stabilit pentru funcționarii statului.

În aceeași zi, Putin și Erdogan au vorbit la telefon. Președintele turc a confirmat că este pregătit să se întâlnească cu Putin la summitul BRICS, care va avea loc în perioada 22-24 octombrie, la Kazan.

2 Comments

  1. MIHAIL GAVRIL POPA spune:

    Cam de la turci, nu prea poți să te aștepți, mare lucru și la nimic bun. Un șef de stat, să dea cadou la ziua de naștere la șeful Statului Rus, un bărbat, de formație militar, o vază, mai mult sau mai puțin frumoasă sau scumpă, mi se pare o sfidare a bunului simț. Înțeleg să dai cadou, Conducătorului Federației Rusiei, o sabie celebră, un armăsar pur sânge arab, un câine de vânătoare de rasă, sau alte asemenea cadouri care se cuvin unui șef de stat, a cărei țară se află în război. Nici chiar la o doamnă, șef de stat, nu ar fi un cadou prea potrivit o vază. Probabil acest neo-otoman, a vrut să îi transmită un mesaj simbolic Președintelui Rusiei. Se pare că sunt analiști în Rusia care văd Turcia, ca un posibil ”cal troian” al anglo-saxonilor, în BRICS. În aceiași ordine de idei, poate că domnul Președinte Vladimir Putin, ar putea să îi dea cadou de ziua sa, lui Erdogan, o poșetă de damă, sau alte articole de acest gen. Să nu uităm că perfidul Erdogan, nu consideră Crimeea, ca parte a Federației Ruse, ci ca teritoriu al himericului ”Marele Turan”.

  2. Carmen spune:

    Gestul contează, nu valoarea. Deși este o prostie să fie fixat un plafon pentru cadouri. Valdimir Putin merită mult mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2956793