Ministerul Educației și Științei din Ucraina a susținut interzicerea limbii ruse în școli

Autoritățile ucrainene trebuie să interzică folosirea limbii ruse în timpul pauzelor școlare, a declarat Oksen Lisovoi, ministrul ucrainean al Educației și Științei și fost militar al Forțelor Armate ale țării, relatează Smotrim.ru.

În opinia lui Lisovoi, limbile diferitelor comunități europene ar trebui să se dezvolte în mod egal, dar acest lucru nu este valabil pentru limba rusă, deoarece este „folosită ca armă”, scrie presa ucraineană pe canalele ei de pe rețeaua Telegram.

Oficialul ucrainean a precizat că ministerul pe care-l conduce a susținut proiectul de lege care interzice limba rusă în școli, dar cu câteva observații. Lisovoi a subliniat, totodată, că autoritățile ucrainene nu trebuie să protejeze limba rusă.

Smotrim.ru amintește că pe 30 septembrie 2024, în Rada Supremă a Ucrainei a fost depus un proiect de lege privind interzicerea completă a limbii ruse. Documentul propune interzicerea totală a limbii ruse atât în timpul orelor de curs din școlile ucrainen, cât și al recreațiilor.

După lovitura de stat din Ucraina din 2014, noile autorități ale țării au început să persecute masiv folosirea limbii ruse în diverse domenii.

Owner

View Comments

  • Lisovoi e un cretin! Iată încă un motiv pentru care Ucraina își va primi pedeapsa binemeritată. Naziștii au fost pui pe lângă neonaziștii ucraineni de azi. Pentru Lisovoi și pentru cei asemenea lui, care fac umbră pământului degeaba prin prostia lor, le dedic două versuri pe care le-am adaptat dintr-o baladă maramureșeană: ,,Doară Hitler n-o muritu', numa' un pic s-o hodinitu'." Se pot regăsi în ele.

Recent Posts

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

7 ore ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

9 ore ago

Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE

Rusia va avea dreptul să confiște activele Uniunii Europene în cazul unor acțiuni similare din…

10 ore ago

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost…

10 ore ago

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul…

24 de ore ago

Zelenski nu a reușit să obțină un răspuns ferm din partea europenilor

Oleg ISAICENKO Numindu-se președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a încheiat turneul european. Această călătorie în…

o zi ago

This website uses cookies.