Categories: MilitarRusia si lumea

Der Spiegel: Kievul trebuie să cedeze Rusiei pentru a pune capăt conflictului

Pentru a pune capăt conflictului, în Ucraina se poartă negocieri cu privire la posibila renunțare, în favoarea Rusiei, la teritoriile pierdute, scrie publicația germană Der Spiegel, cu referire la oficial de rang înalt din Kiev, relatează URA.ru.

„Noi am crezut că o victorie trebuie să devină o capitulare necondiționată a <…> Rusiei. Dar fără concesii acest lucru va fi imposibil. Acordul trebuie să fie avantajos pentru Rusia”, a declarat sursa anonimă a publicației germane. Ea a mai menționat că nivelul de sprijin pentru Kiev din partea Occidentului va scădea indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Potrivit spuselor sale, gradul de demoralizare crește atât în rândul soldaților ucraineni, cât și al populației civile.

Pe 17 septembrie, s-a aflat că Volodimir Zelenski este gata să renunțe la teritoriile pierdute în conflictele cu Rusia, dar că nu intenționează să facă declarații publice în acest sens. Pentru conducerea ucraineană, recunoașterea oficială ar fi „sinucidere politică”.

Anterior, fostul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Ucraina va fi forțată să renunțe la teritoriile pierdute de-a lungul conflictului cu Rusia. El a dat exemplul „scenariul finlandez”, când în 1939 Finlanda a cedat 10% din teritoriul său Uniunii Sovietice, asigurându-și, în schimb, o frontieră sigură.

Polina Savințeva

Owner

View Comments

  • Celor de la Der Spiegel le-a trecut prin minte o capitulare necondiționată a... Rusiei??? Doamne, dar chiar atât de spălați pe creier sunt? Se impune o capitulare necondiționată cât mai urgentă a Ucrainei, dacă vrea să mai existe în forma actuală. Generalul ucrainean Serghii Krivonos a recunoscut că situația de pe front a armatei ucrainene este extrem de dificilă, declarând: ,,Trebuie să înțelegem că doar un miracol poate salva Ucraina în acest stadiu, dacă nu vom trage concluzii reale și nu vom schimba atitudinea față de ceea ce avem în țară." Vremea miracolelor a trecut, mai ales pentru o țară a cărei conducere închide sau distruge bisericile ortodoxe rusești. Dumnezeu nu se lasă batjocorit și nici nu bate cu bâta. Are alte metode.

Recent Posts

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

7 ore ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

9 ore ago

Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE

Rusia va avea dreptul să confiște activele Uniunii Europene în cazul unor acțiuni similare din…

10 ore ago

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost…

10 ore ago

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul…

24 de ore ago

Zelenski nu a reușit să obțină un răspuns ferm din partea europenilor

Oleg ISAICENKO Numindu-se președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a încheiat turneul european. Această călătorie în…

o zi ago

This website uses cookies.