Hot News
Ministerul Educației și Științei din Ucraina a susținut interzicerea limbii ruse în școli
13/10
Premierul Japoniei a amintit de Hiroshima bombardată de americani
13/10

Datoria externă a Rusiei a scăzut sub 300 mld.$, pentru prima dată în 18 ani

Foto: profile.ru

Pentru prima dată din 2006, datoria externă a Rusiei se cifrează la mai puțin de 300 miliarde de dolari, arată datele Băncii Centrale, relatează Smotrim.ru.

La începutul lunii octombrie, datoria externă a țării a coborât la 293,4 miliarde de dolari, cu 7,7% mai puțin decât a fost la începutul anului 2024, când s-a ridicat la 304 miliarde de dolari.

După cum notează Banca Centrală, în trimestrul trei datoria s-a redus cu aproape 3% pe fondul scăderii obigațiilor sectorului real al economiei și a reducerii obligațiilor sectorului public. În același timp însă, Banca Rusiei și organizațiile de creditare au crescut ușor datoria externă cu 4,2% pe trimestru, ceea ce în expresie monetară reprezintă 1,3 miliarde de dolari.

În ultimii 18 ani, este cea mai mică valoare a datoriei externe – doar pe 1 octombrie 2006, ea s-a ridicat la un minim record de 269,5 miliarde de dolari.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări, mă bucur să citesc asemenea știre! Înseamnă că la conducerea Federației Ruse se află oameni inteligenți. Datoria Statelor Unite a depășit pragul de 35 de trilioane de dolari și se estimează că va depăși nivelul de 55 de trilioane de dolari până în anul 2034. Foarte bine, să crească datoria! Înseamnă că la conducerea SUA se găsesc oameni incapabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957109