Categories: Rusia si lumea

Lavrov a explicat de ce nu a fost adoptată declarația summitului Asiei de Est

Declarația finală a summitului Asiei de Est nu a putut fi adoptată din cauza încercărilor Statelor Unite și a mai multor țări de a-i conferi un caracter politizat, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„Pe scurt, declarația finală nu a putut fi adoptată din cauza încercărilor insistente ale Statelor Unite, Japoniei, Coreei de Sud, Australiei și Noii Zeelande, în primul rând, de a imprima acestui document un caracter politizat, de a se îndepărta de practica folosită de multe decenii în cadrul summiturilor est-asiatice, și anume de a nu permite ca declarațiile să fie supraîncărcate cu niște teme geopolitice sau de natură conflictuală”, a spus ministrul la o conferință de presă.

Potrivit spuselor lui Lavrov, Occidentul a cerut ca autorităților ruse „să-și recunoască toate păcatele pământești în legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, unde Statele Unite și aliații lor au provocat o lovitură de stat și de atunci au susținut acțiunile regimului criminal de la Kiev”.

Summitul Asiei de Est este un forum pentru dialog între liderii regiunii Asia-Pacific, unde este abordată o gamă largă de probleme politice și economice strategice, inclusiv obiectivele de consolidare a arhitecturii regionale de securitate. Întâlnirile în acest format sunt organizate anual în asociere cu activitățile ASEAN la nivel înalt.

Din 2011, la forumul șefilor de stat din Asia de Est și de Sud-Est sunt invitați și liderii Federației Ruse și ai Statelor Unite.

Owner

View Comments

  • Unde se amestecă SUA, își vâră dracul coada! Mare tupeu și pe Occidentul ăsta. Mă mir că nu se surpă pământul sub ei la ce pretenții nesimțite au.

Recent Posts

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

7 ore ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

9 ore ago

Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE

Rusia va avea dreptul să confiște activele Uniunii Europene în cazul unor acțiuni similare din…

9 ore ago

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost…

10 ore ago

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul…

23 de ore ago

Zelenski nu a reușit să obțină un răspuns ferm din partea europenilor

Oleg ISAICENKO Numindu-se președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a încheiat turneul european. Această călătorie în…

o zi ago

This website uses cookies.