Hot News
Volodin: Occidentul a lansat proiectul „Dezumanizare” pentru a controla oamenii
12/10
Vladimir Putin s-a întâlnit cu noul președinte al Iranului, Masoud Pezeshkian
12/10

Lavrov a explicat de ce nu a fost adoptată declarația summitului Asiei de Est

Serghei Lavrov/ Foto: Vedomosti

Declarația finală a summitului Asiei de Est nu a putut fi adoptată din cauza încercărilor Statelor Unite și a mai multor țări de a-i conferi un caracter politizat, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„Pe scurt, declarația finală nu a putut fi adoptată din cauza încercărilor insistente ale Statelor Unite, Japoniei, Coreei de Sud, Australiei și Noii Zeelande, în primul rând, de a imprima acestui document un caracter politizat, de a se îndepărta de practica folosită de multe decenii în cadrul summiturilor est-asiatice, și anume de a nu permite ca declarațiile să fie supraîncărcate cu niște teme geopolitice sau de natură conflictuală”, a spus ministrul la o conferință de presă.

Potrivit spuselor lui Lavrov, Occidentul a cerut ca autorităților ruse „să-și recunoască toate păcatele pământești în legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, unde Statele Unite și aliații lor au provocat o lovitură de stat și de atunci au susținut acțiunile regimului criminal de la Kiev”.

Summitul Asiei de Est este un forum pentru dialog între liderii regiunii Asia-Pacific, unde este abordată o gamă largă de probleme politice și economice strategice, inclusiv obiectivele de consolidare a arhitecturii regionale de securitate. Întâlnirile în acest format sunt organizate anual în asociere cu activitățile ASEAN la nivel înalt.

Din 2011, la forumul șefilor de stat din Asia de Est și de Sud-Est sunt invitați și liderii Federației Ruse și ai Statelor Unite.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Unde se amestecă SUA, își vâră dracul coada! Mare tupeu și pe Occidentul ăsta. Mă mir că nu se surpă pământul sub ei la ce pretenții nesimțite au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957108