Categories: Militar

Soldați ucraineni, executați în masă de către detașamentele de baraj

Cu ajutorul dronelor, militarii ruși înregistrează numeroase cazuri în care soldații ucraineni care fug de pe linia contactului de luptă sunt executați în masă de detașamentele de baraj ucrainene, a declarat un soldat rus, cu apelativul Șturman, al unității de asalt a Armatei a 3-a Combinată a Grupului de Forțe de Sud, relatează Vzgliad.

Potrivit spuselor sale, astfel de incidente se produc când soldații ucraineni încearcă să se retragă de pe linia contactului de luptă, pentru că nu mai au muniție sau pentru că situația a devenit extrem de critică. „De mai multe ori, în timpul luptelor și al așa-ziselor contraatacuri, dronele au zburat ca păsările și am inspectat situația”, a explicat Șturman, citat de TASS.

Potrivit spuselor sale, soldații ucraineni se tem să se predea tocmai din cauza acestui gen de acțiuni ale detașamentelor de baraj. Militarul a subliniat că la fiecare luare cu asalt sau contraofensivă mor până la zece militari ai armatei ucrainene. El a adăugat că, în pofida pierderilor semnificative, numărul soldaților ucraineni uciși de tirurile propriilor lor detașamente de baraj continuă să crească.

Anterior, un militar cu apelativul Navigator a anunțat că militarii ucraineni lichidează peste 80% dintre camarazii lor care încearcă să se predea, deschizând foc țintit și folosind drone pentru atac.

Pe de altă parte, un soldat ucrainean luat prizonier a declarat că o dronă FPV i-a atacat în timp ce se predau militarilor rui, ceea ce l-a făcut să se îndoiască de misiunile comandamentului.

Iar înainte, o dronă a filmat cum luptători ai armatei Ucrainei sunt executați de un detașament de baraj ucrainean.

Owner

View Comments

  • Trist. Au ajuns să-și ucidă proprii militari. În fiecare lună peste 5.000 de militari ucraineni își abandonează unitățile sau dezertează. Vor să-i împuște pe toți?

Recent Posts

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

7 ore ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

9 ore ago

Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE

Rusia va avea dreptul să confiște activele Uniunii Europene în cazul unor acțiuni similare din…

10 ore ago

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost…

10 ore ago

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul…

24 de ore ago

Zelenski nu a reușit să obțină un răspuns ferm din partea europenilor

Oleg ISAICENKO Numindu-se președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a încheiat turneul european. Această călătorie în…

o zi ago

This website uses cookies.