Rusia a dezvoltat un transportator de gaz subacvatic și nuclear

Președintele Institutului ”Kurciatov”, Mihail Kovalciuk, a prezentat modelul unui transportator de gaz subacvatic nuclear, relatează corespondentul cotidianului RBC.

Pentru că nu intră în contact cu gheața, viteza acestei nave va fi de aproximativ 17 noduri, ceea ce va reduce de la 20 la 12 zile timpul necesar pentru a parcurge Calea Maritimă de Nord. Pentru integrarea în infrastructura de transport existentă, transportatorul de gaze trebuie să aibă o capacitate de încărcare de aproape 180.000 de tone și un pescaj de cel mult 14 metri. Lungimea navei va fi de aproximativ 360 de metri, iar lățimea nu va depăși 70 de metri.

Dezvoltatorii estimează că transportoarele de gaze vor fi echipate cu trei reactoare nucleare Ritm-200, care vor alimenta trei motoare electrice cu elice, cu o putere de 30 MW fiecare, se arată în prezentare.

Owner

View Comments

  • Rusie îi i priesc sancțiunile Apusului. Economia Rusiei crește, cooperarea internațională se dezvoltă cu statele prietenenoae, îndeosebi cu China, cu India, cu Iranul, cu Brazilia, operațiunea specială de readucere a teritoriului înstrăinat de bolșevici unei țări fictive decurge normal. În acest timp, UE se clatină permanent, de parcă ciclonul Milton a lovit Bruxelllesul, Germania e debusolată, Franța nu mai știe ce e bine și ce e rău, Israelul se chinuie să se sinucidă. BRICS se mărește și produce cutremure în SUA și în Vestul Europei. Resetarea dorită de tradiționaliștii Europei este harta din 1990.

Recent Posts

Cine e acolo la putere?

Cum schimbă nemții de rând politica țării lor în privința Rusiei și a Ucrainei Acțiunile…

7 ore ago

Kievul, dezamăgit de refuzul Occidentului de a deschide un „al doilea front” împotriva Rusiei

Consilierul șefului Broului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, și-a exprimat speranța în întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei,…

9 ore ago

Expert: Rusia va avea dreptul să confiște activele UE

Rusia va avea dreptul să confiște activele Uniunii Europene în cazul unor acțiuni similare din…

10 ore ago

Kievului i-a fost trimisă o solicitare despre locuitorii răpiți din Regiunea Kursk

Moskalkova i-a adresat Ombudsmanului Ucrainei Lubineț o cerere oficială pentru căutare locuitorilor care au fost…

10 ore ago

Polonezii, șocați de luxul în care trăiesc ucrainenii în țara lor

Societatea poloneză este revoltată văzându-i pe ucraineni la volanul unor mașini scumpe, a declarat ministrul…

24 de ore ago

Zelenski nu a reușit să obțină un răspuns ferm din partea europenilor

Oleg ISAICENKO Numindu-se președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski și-a încheiat turneul european. Această călătorie în…

o zi ago

This website uses cookies.