Hot News
Zaharova: Rusia are dovada implicării SUA în exploziile de la ”Nord Stream”
10/10
Antonov: Proiectul Ucrainei trage Washingtonul și mai adânc în prăpastie
11/10

Rusia a dezvoltat un transportator de gaz subacvatic și nuclear

Foto: atomic-energy.ru

Președintele Institutului ”Kurciatov”, Mihail Kovalciuk, a prezentat modelul unui transportator de gaz subacvatic nuclear, relatează corespondentul cotidianului RBC.

Pentru că nu intră în contact cu gheața, viteza acestei nave va fi de aproximativ 17 noduri, ceea ce va reduce de la 20 la 12 zile timpul necesar pentru a parcurge Calea Maritimă de Nord. Pentru integrarea în infrastructura de transport existentă, transportatorul de gaze trebuie să aibă o capacitate de încărcare de aproape 180.000 de tone și un pescaj de cel mult 14 metri. Lungimea navei va fi de aproximativ 360 de metri, iar lățimea nu va depăși 70 de metri.

Dezvoltatorii estimează că transportoarele de gaze vor fi echipate cu trei reactoare nucleare Ritm-200, care vor alimenta trei motoare electrice cu elice, cu o putere de 30 MW fiecare, se arată în prezentare.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Da, da, îmi plac astfel de știri. Felicitări, Rusia!

  2. Ilie Neacșu spune:

    Rusie îi i priesc sancțiunile Apusului. Economia Rusiei crește, cooperarea internațională se dezvoltă cu statele prietenenoae, îndeosebi cu China, cu India, cu Iranul, cu Brazilia, operațiunea specială de readucere a teritoriului înstrăinat de bolșevici unei țări fictive decurge normal. În acest timp, UE se clatină permanent, de parcă ciclonul Milton a lovit Bruxelllesul, Germania e debusolată, Franța nu mai știe ce e bine și ce e rău, Israelul se chinuie să se sinucidă. BRICS se mărește și produce cutremure în SUA și în Vestul Europei. Resetarea dorită de tradiționaliștii Europei este harta din 1990.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2957117